Ekonom till koncernredovisning, Stadsledningskontoret, Göteborgs stad

Vi söker nu en ekonom till koncernredovisning.

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter. Vi söker nu en ekonom till koncernredovisning.

Stadsledningskontorets roll är att stödja kommunstyrelsen i arbetet med Göteborgs Stads uppdrag för ledning, styrning och utveckling av verksamheten. Utgångspunkten är de mål och inriktningar som fastställs av kommunfullmäktige i budget och verksamhetsplaner.

Ekonomiområdet vid Stadsledningskontoret ansvarar för att ge underlag till och stödja det kommuncentrala budgetarbetet, följa upp stadens budget, upprätta bokslut och årsredovisning samt driver stadens interbank.

Arbetsbeskrivning

Vi som arbetar på avdelningen ansvarar för att upprätta den sammanställda redovisningen för Göteborgs Stad som består av ett 30-tal nämnder och sju omfattande bolagskluster. Vi svarar också för stadens övergripande styrning i redovisningsfrågor och samt bevakar utvecklingen omvärlden inom området. Vi deltar är delaktiga i olika utvecklingsprojekt som syftar till att utveckla styrningen och uppföljningen av staden.

På avdelningen är vi fyra medarbetare som arbetar nära varandra med gemensamma arbetssätt. Som ekonom hos oss ansvarar du för att genomföra den sammanställda redovisningen för staden. Du arbetar nära redovisningschefen med samordning och utveckling av koncernredovisning och med stadens övergripande frågeställningar inom ekonomiområdet.

Du följer utvecklingen inom redovisningsområdet, bland annat FAR, Bokföringsnämndens och Rådet för kommunal redovisnings praxisbildning. Du säkerställer att redovisningsregler inom organisationen och deltar aktivt i avdelningens löpande utvecklingsarbete. Du initierar och driver utredningar och projekt, såväl självständigt som i grupp.

Utöver samarbetet inom avdelningen arbetar du också nära Göteborgs Stads moderbolag och med ekonomer i staden.

Kvalifikationer

Du har utbildning från högskola/universitet med ekonomisk inriktning, gärna civilekonom/förvaltningsekonom. Vi ser också att du har goda kunskaper i större affärssystem med fokus på redovisning.

Vi tror att du har flerårig erfarenhet av ekonomisk förvaltning och redovisning inom offentliga organisationer/kommunal verksamhet. Du har erfarenhet av att driva uppdrag och processer och av att arbeta med ständiga förbättringar. Du har god förståelse av sambandet mellan redovisning och styrning och kan, med god pedagogik, skapa förståelse kring helhet och komplexa uppdrag.

Du har,

  • Ett utåtriktad arbetssätt
  • God serviceanda
  • Lätt för att skapa goda relationer
  • Gott omdöme
  • God förmåga att driva och utveckla uppdrag
  • God kommunikativ och pedagogisk förmåga
  • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift
  • Du är snabb, effektiv och samtidigt noggrann.

Ansökan

Sista ansökningsdatum 2017-08-04. Referensnummer A697748.
Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.

Anställningsvillkor

Heltid. Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Anders Roswall
Redovisningschef
Telefon: 031-368 00 52
E-post: anders.roswall@stadshuset.goteborg.se

Fackliga företrädare

Ann Karlsson
Vision
Telefon: 031-368 00 86
E-post: ann.karlsson@stadshuset.goteborg.se

Frank Lund
Saco
Telefon: 031-368 01 78
E-post: frank.lund@stadshuset.goteborg.se

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram