Ekonom till redovisningsenheten, Eskilstuna kommun

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Konsult och uppdrag är Eskilstuna kommuns serviceorganisation. Vi skapar värde för verksamheterna i kommunkoncernen genom att erbjuda effektiva och tydliga tjänster. Vårt mål är att våra kunder betraktar Konsult och uppdrag som en kompetent, modern och affärsmässig partner.

Redovisningsenheten består av 17 personer som har en samlad kompetens kring kommunens gemensamma redovisning, ekonomisystem och e-handelsprocesser. Enheten jobbar mestadels efter basavtal men även årsöverenskommelser. I enhetens uppdrag ingår att vara ett professionellt stöd till nämnder och förvaltningar. Vi söker nu en ekonom till oss!

Arbetsbeskrivning

Drivs du av nya utmaningar och vill ta nästa steg i din karriär? Vill du vara med och skapa de bästa förutsättningarna för våra medarbetare och samhällsmedborgare inom Eskilstuna kommun? Har du en examen inom ekonomi och erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete? Då kanske du är den vi söker till oss!

I din roll som ekonom på redovisningsenheten kommer du ha en central roll i vår organisation. Din arbetsplats är stadshuset och du ingår i en grupp om fyra ekonomer. Ni driver ett nära samarbete och har delat ansvar för arbetsuppgifterna. Tillsammans ansvarar ni för ekonomiarbetet på en övergripande nivå där ni sammanställer koncernbokslutet och årsredovisningen för Eskilstuna kommun. I tjänsten ingår även ansvar för månatliga periodiseringar, skattedeklarationer, periodiska bokslut, moms och avstämningsarbete. Du har en rådgivande funktion mot övriga förvaltningars ekonomienheter och arbetar med att utveckla och effektivisera arbetssätt. Du arbetar också med att ta fram nyckeltal till statistik och ekonomiska analyser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en Kandidatexamen inom ekonomi. Har du även en magisterexamen eller en master ser vi positivt på det. I den här rollen arbetar du delvis med koncernredovisning och har en central roll i arbetet med kommunens årsredovisning, därför behöver du som söker ha några års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete och gärna inom koncernredovisning.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för vår organisations framgång. Du som söker till oss har ett stort driv och en god initiativförmåga. Arbetet ställer också krav på att du är noggrann, strukturerad och tycker om att fördjupa dig i detaljer. Dina tidigare erfarenheter inom området hjälper dig också att tänka proaktivt och att se utveklingsmöjligheter i arbetssätt och rutiner. Du bemöter såväl kunder som kollegor professionellt och har lätt för att skapa goda relationer.

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning. Heltid.

Ansökan

Ansök senast: 2017-05-11. Referensnummer: 3537:2
Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Kontaktperson

Hanna Söderberg
Rekryteringskonsult
Tel. 016 710 50 07

Välkommen med din ansökan!