Ekonom till Socialförvaltningen i Klippans kommun

Att jobba i Klippans kommun ska vara utvecklande och förmånligt.

Klippans kommun ligger i det attraktiva och expansiva nordvästra Skåne. Kommunen har under en följd år haft en jämn befolkningstillväxt och har ca 17 000 invånare. Under de kommande åren förväntas en mer expansiv tillväxt. Hela kommunen präglas av den otroligt vackra naturen. Klippans kommun är en del av Familjen Helsingborg ett samarbete mellan 11 kommuner i Nordvästra Skåne.

Att jobba i Klippans kommun ska vara utvecklande och förmånligt. Därför har vi Förmånsklippan som är en förmånsportal riktad till anställda i Klippans kommun. Vår värdegrund är Professionalitet, Engagemang & Öppenhet. Klippans kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Denna tjänst är utökning av ekonomtjänsterna från 1 till 2 ekonomer inom socialförvaltningen.

Du kommer att organisatoriskt vara en del av ekonomiavdelningen men fungera som ekonomikonsult/bollplank och vara geografiskt placerad på Socialförvaltningen

Socialförvaltningen står ständigt inför nya utmaningar och vi arbetar för närvarande med en total översyn av verksamheten. Du kommer att bli en del av ett stort och spännande utvecklingsarbete inom Socialförvaltningen. Socialförvaltningens verksamhetsområde omfattar i huvudsak Äldreomsorgen, IFO och LSS.

En härlig utmaning där Du har alla möjligheter att påverka och utveckla verksamheten i tillsammans med vår nya förvaltningschef och Socialförvaltningens ledningsgrupp.

Arbetsbeskrivning

Som förvaltningsekonom utför Du utrednings- och utvärderingsarbete inom ekonomiområdet i frågor som rör budget, bokslut, prognosarbete, statistik och redovisning. Processen sker löpande under året med månadsvisa redovisningar och analyser för den period som varit. Du gör ekonomiska prognoser framåt samt följer upp nyckeltal inför Socialnämnden.

Du skall fungera som ett bollplank till chefer, samt arbeta med utbildning/fortbildning i ekonomiska frågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är ekonom med högskoleutbildning. Det är en fördel om du har erfarenhet från liknande arbete, helst i en politiskt styrd organisation. Du måste behärska Excel och i övrigt ha god datorvana samt kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift. Klippans kommun arbetar i ekonomisystemet Raindance. Arbetet ställer även krav på analytisk förmåga, självständighet och ett pedagogiskt arbetssätt

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning. Heltid.

Ansökan

Ansök senast 2017-05-18. Referensnummer: A677831
Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.

Kontaktpersoner

Jan Tingecz
Ekonomichef
0435-28133

Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst, tel. 0435- 280 00

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram