Ekonom till Socialförvaltningen i Sundsvalls kommun

Ekonom till Socialförvaltningen i Sundsvalls kommun

Vill Du vara med och göra det goda livet möjligt i Sundsvalls kommun? Vi söker ekonom till Socialförvaltningen i Sundsvalls kommun. Socialförvaltningen omfattar verksamheterna äldreomsorg, omsorg om funktionshindrade samt individ- och familjeomsorg.

Inom Socialförvaltningens ekonomienhet finns medarbetare inom ekonomistyrning och avgiftshandläggning. Vi är ett verksamhetsnära stöd för både chefer och medarbetare där vi arbetar aktivt genom samarbete och dialog.

Dina arbetsuppgifter

I Din roll som ekonom arbetar du med budget, uppföljning, månads- och delårsrapporter, prognoser, analys, utredningar, åtgärder och bokslut inom socialförvaltningens verksamhetsområden. I arbetet för en effektiv verksamhet kan du också komma att driva och/eller medverka i specifika utredningar, uppdrag eller projekt där verksamhet, ekonomi, effektivitet och resultat står i fokus. I arbetet har vi ett övergripande kommun- och förvaltningsperspektiv där vi ser till helhetens bästa.

  • Du kommer även att arbeta för att de ekonomiska analyserna och utredningarna bidrar till utveckling.
  • Du kommer även att arbeta med att de uppställda ekonomiska målen uppnås med en verksamhet och ekonomi i balans.
  • En viktig del är även att vara ett konsultativt stöd i dialogen med budgetansvariga chefer inom socialförvaltningens verksamheter.

Tjänsten kommer att inriktas mot något av socialförvaltningens verksamhetsområden, äldreomsorg, omsorg om funktionshindrade och individ- och familjeomsorg, vilket kan förändras över tid.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen inom ekonomi, gärna inriktad mot controllerrollen. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och gärna inom kommunal verksamhet och socialförvaltningens verksamhetsområden.

Då vi arbetar med Office-programmen, och där i synnerhet Excel, förutsätter vi att du har kunskaper och även förmåga att vidareutveckla dessa. Vi förutsätter även att du har förmåga att kunna inhämta nödvändiga kunskaper för att använda dig av ekonomisystem, personalsystem, verksamhetssystem samt förmåga att sammanställa, analysera och presentera olika ekonomiska mått, nyckeltal och statistik.

Som person är du strukturerad, noggrann, analytisk och resultatinriktad där du kan se samband och helhet samt växla mellan ett operativt och strategiskt perspektiv. Du ser även nya möjligheter utifrån omvärldsförändringar och verksamhetens förutsättningar. Du ska kunna ta dig an uppgifter i samarbete med andra, likväl som att arbeta självständigt där du tar egna initiativ för att utveckla arbetet.

Då vi arbetar som ett verksamhetsnära stöd för både chefer och medarbetare genom samarbete och dialog är den pedagogiska förmågan av stor vikt där du är lyhörd och har en bra samarbetsförmåga. Du är en god kommunikatör med en god förmåga att uttrycka dig i tal, skrift samt vid olika föredrag och presentationer inom det ekonomiska området.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Ansökan

Sista ansökningsdag 2018-05-21. Du är välkommen att söka här. 

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

Kontakt

Anette Ståby, Ekonomichef
073-270 29 60

Fackliga företrädare
Fackliga representanter nås via kommunens växel 060-19 10 00

Varmt välkommen med din ansökan!

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram