Ekonom till socialförvaltningen, Varbergs kommun

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 62 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 500 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar.

Socialförvaltningens ansvarsområde omfattar såväl äldre- och handikappomsorg som individ- och familjeomsorg. Förvaltningen arbetar enligt en beställar-/utförarmodell vilket medför ansvar för processer som involverar både interna och externa utförare. Socialförvaltningen omsätter ca 1 300 mnkr och ca 50% av verksamheten är i nuläget konkurrensutsatt. All myndighetsutövning är samlad i en uppdragsavdelning (där beställningarna sker) och egendriften är samlad i en utföraravdelning. Socialförvaltningen har en samlad ekonomistab som ansvarar för förvaltningens ekonomistyrning samt ger stöd till hela förvaltningen i ekonomifrågor.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är placerad på den gemensamma ekonomiavdelningen som består av 7 personer. Du kommer att vara en av två ekonomer som tillsammans bildar ett team vars arbete främst är riktat mot stöd och hjälp till Uppdragsavdelningen.

Som ekonom ansvarar och driver du arbetet med uppföljning, prognoser och budget samt analys i nära samarbete med verksamhetens chefer. Du arbetar för att säkerställa och effektivisera det ekonomiska processflödet. Du kommer också att delta i arbetet med att ta fram ersättningsmodeller och även arbeta med djupare ekonomiska analyser, bland annat genom Kostnad per brukare (KPB). I din uppgift ingår att på ett konsultativt arbetssätt fungera som expertfunktion i ekonomiska frågor.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen inom ekonomi och några års erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete. Du är lyhörd och entusiastisk. Du tycker om att jobba självständigt och driva frågor framåt. Du har en god analytisk förmåga och kan se samband och helhet samt har förmågan att skapa och förmedla trygghet och inge förtroende i samtal och möten.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Har du erfarenhet av Hypergene eller liknande verktyg som kommer att utvecklas kontinuerligt för både planering och uppföljning i kommunen så är det en fördel. Kunskaper i avancerad Excel är också ett plus. Erfarenhet krävs.

Anställningsform

Tillsvidareanställning. Heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast 2018-06-10. Referensnummer:  A785109. Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk.

Kontaktperson

Ola Viestam
Avdelningschef
070-962 87 26

Fackliga företrädare

Ulf Pellby Akademikerförbundet SSR  070-267 80 51
Carmen Mangas Civilekonomerna  073-033 74 25
Vision 072-358 03 90