Ekonom till tekniska avdelningen Håbo kommun

Vi söker en kvalificerad och engagerad ekonom till Håbo kommuns tekniska avdelning.

Allt fler upptäcker Håbo kommun, en ung och spännande tillväxtkommun med Bålsta som centralort. Vi är 21 000 invånare och fortsätter att växa. Vårt centrala läge i en växande region ger oss närhet och bra kommunikationer till de större städerna. Från både Stockholm och Västerås tar du dig hit på 30 minuter.

I Håbo kommun har vi även en intern närhet som ger medarbetare stor möjlighet till påverkan och beslut. Här har du möjlighet att vara delaktig i förändrings- och utvecklingsarbetet. Vi är ca 1 600 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. För oss är det en självklarhet att ständigt arbeta för att vara en attraktiv arbetsgivare. Hållbar miljö, hälsa och välbefinnande samt teknisk utveckling är några viktiga ingredienser i det arbetet. Vi söker en ekonom till kommunens tekniska avdelning. Du kommer att sitta på vår ekonomiavdelning, där alla kommunens ekonomer är samlade. Du får arbeta tillsammans med en grupp engagerade medarbetare som under ekonomichefens ledning har fokus på att ge kvalificerat stöd till kommunstyrelsen och förvaltningarna.

Arbetsuppgifter

Den vi söker ska ha en konsultativ roll i ekonomifrågor gentemot ledning och budgetansvariga inom tekniska avdelningen. Du kommer vara ett viktigt stöd till förvaltningens chefer och ekonomiadministratörer. Du bistår med din kunskap och kompetens vid budgetarbete, prognoser, uppföljning och ekonomisk analys, bokslut och övriga redovisningsfrågor. Dina arbetsuppgifter

kommer även att innefatta;

Projekt- och investeringsredovisning, kalkylering, som en del i kommunens projektmodell,

  • Redovisning enligt VA-lagen
  • Internhyressystem
  • Anläggningsregister
  • Viktigt stöd till tekniska chefen

Vårt ekonomisystem är Visma Window där vi arbetar i Redovisning och Reskontra och Budget och Prognos.

Kommunens fokus på förändring och utveckling kräver ett högt utvecklingstempo och att tillsammans med övriga ekonomer strategiskt utveckla och förbättra kommunens gemensamma ekonomiska processer och rutiner.

Vem är du

Du är utbildad ekonom eller har en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet från offentlig verksamhet och teknikområdet samt exploateringsekonomi är meriterande. Du är duktig på att kommunicera, inspirera och förklara ekonomiska samband både för ledning och budgetansvariga för att nå en ökad ekonomisk förståelse. Du har en god analytisk förmåga och bidrar till utvecklingen av kommunens ekonomiprocesser. Som person är du utåtriktad, drivande och utvecklingsinriktad. Du gillar utmaningar och har förmågan att samordna och prioritera olika arbetsuppgifter. Du kan arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra och tycker om att se resultatet av ett gott samarbete. Vi ser att du har god systemvana samt är en skicklig kommunikatör både i tal och i skrift.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Sysselsättningsgrad

Heltid

Lön

Individuell lönesättning

Ansökan

Sista ansökningsdag 2018-01-15. Du är välkommen att söka här.

Håbo kommun vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Kontaktperson

Vipul Vithlani
Ekonomichef
vipul.vithlani@habo.se
Tel. 070 - 555 65 66

Välkommen med din ansökan!

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram