Ekonom

Ekonom sökes till Uppvidinge kommun.

Uppvidinge kommun är kommunens största arbetsgivare med cirka 800 anställda. I våra verksamheter jobbar vi efter värdeorden mod, tolerans och kreativitet. Vi vill att våra anställda ska känna stor delaktighet och att det ska finnas utrymme för kreativitet, flexibilitet och utveckling. Dina idéer är betydelsefulla. Hos oss har du möjlighet att verkligen göra skillnad för kommunens invånare.

Att våra anställda känner arbetsglädje och har god hälsa är viktigt för oss. Därför satsar vi på hälsofrämjande insatser. Välkommen med din ansökan och välkommen till en kommun med ett blomstrande näringsliv, ett rikt föreningsliv och närhet till naturen!

Ekonomiavdelningen ansvarar för kommunens ekonomistyrning, processerna kring budget, uppföljning, redovisning och bokslut. Vi ger service till samtliga kommunens förvaltningar i ekonomifrågor. Ekonomiavdelningen består av åtta personer.

Arbetsuppgifter

Uppvidinge kommun söker en kvalificerad ekonom som vill arbeta med flera olika typer av verksamheter och även med viss redovisningsinriktning. Tjänsten är centralt placerad på kommunens ekonomiavdelning.

I tjänsten ingår att arbeta med de olika ekonomiprocesserna, såsom budget, uppföljning och bokslut, inom kommunstyrelsens samt miljö- och byggnadsnämndens områden. Prognoser, analyser och utredningar ingår som viktiga delar. I tjänsten ingår även kvalificerade strategiska arbetsuppgifter för att utveckla ekonomiområdet inom kommunen. Däri ingår att identifiera samt ta initiativ till förändring och förbättring av såväl metoder och processer som rutiner.

Du kommer att arbeta konsultativt och stödjande mot verksamhetschefer. Du kommer även att tillsammans med övriga på avdelningen ansvara för vissa systemadministrativa uppgifter i våra system för redovisning och leverantörsfakturahantering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsexamen inom ekonomi eller annan utbildning med ekonomisk inriktning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Vi ser att du har flera års erfarenhet av att arbeta med kvalificerade uppgifter inom ekonomi. Du har en god analytisk förmåga, kan se helheter och är bra på att kommunicera i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Eftersom du i ditt uppdrag kommer att ha många kontakter är det viktigt att du är utåtriktad, positiv, och lyhörd samt har en utpräglad servicekänsla. Du har förmågan att skapa förtroende, har lätt för att samarbeta och har god pedagogisk förmåga. Du är noggrann och kommer i mål med dina arbetsuppgifter.

Körkort är ett krav.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid
Rekrytering kommer att ske löpande. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-09-19
Referensnummer: A810010
Välkommen att söka via denna länk.

Kontakt

Silja Savela Ekonomichef 0474-470 14

Fackliga företrädare nås via kommunens växel 0474-470 00

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Uppvidinge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram