Ekonom till vård- och och omsorgsförvaltningen, Eskilstuna kommun

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vård- och omsorgsförvaltningen har under vård- och omsorgsnämnden det samlade ansvaret för vård, omsorg och stöd till äldre och personer med funktionsnedsättning. Förvaltningen är organiserad i biståndskontor, utförare och fyra stabsenheter ekonomi, HR, utveckling samt nämnd- och ledningskansli.

Arbetsbeskrivning

Som ekonom är du placerad på ekonomienheten. Tillsammans med fyra andra ekonomer och en controller bildar ni ekonomgruppen. Rollen som ekonom är ett självständigt arbete men sker även i nära samarbete med övriga kollegor kring utveckling av budget- och uppföljningsprocesser. Du kommer även att arbeta med års- och delårsbokslut, nyckeltalsarbete, utredningar och internkontroller.

Tjänsten innebär ett nära samarbete med ekonomichef, områdeschef samt enhetchefer i något av våra 5 verksamhetsområden, därför är det viktigt att du har ett konsultativt förhållningssätt och god samarbetsförmåga som gör det lätt att skapa goda relationer samt en känsla för service och tillgänglighet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med examen från högskola eller universitet med ekonomisk inriktning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete, tjänsten förutsätter ett intresse att arbeta i en politiskt styrd/offentlig organisation. Du har god IT-kompetens i synnerhet Office/Excel, erfarenhet av ekonomisystemet Agresso samt beslutsstödsystemet Hypergene är önskvärt men inget krav.

För oss är dina personliga egenskaper viktiga. För att trivas i rollen är du noggrann, strukturerad och har förmåga att se kopplingen mellan ekonomi, resultat, verksamhet samt måluppfyllelse och bidrar med din pedagogiska förmåga till att skapa en god förståelse för de ekonomiska termerna på ett enkelt och tydligt sätt. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och upprättar och håller tidsramar. Du har en god analytisk förmåga, driv och engagemang.

Eftersom arbetet innebär nära samarbete med andra har du ett rådgivande förhållningssätt och god samarbetsförmåga som gör det lätt att skapa goda relationer och en känsla för service och tillgänglighet.

Anställningsform

Tillsvidareanställning. Heltid med tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:2017-08-07. Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.

Kontakt

Hanna Söderberg
Rekryteringskonsult
Tel. 016 710 50 07