Ekonom, Vaggeryds kommun

Ekonom, förvaltningsekonom

Barn och utbildningsnämndens verksamhetsområde omfattar 16 förskolor, 14 grundskolor samt Fenix kultur och kunskapscentrum som innefattar gymnasium, gymnasiesärskola och vuxenutbildning. Vi arbetar målinriktat för att ge varje barn och elev kunskap och framtidstro som kan följa dem genom livet.

Vaggeryds kommun har två tätorter omgivna av en levande landsbygd i det natursköna Småland. Vårt strategiska läge mellan Jönköping och Värnamo gör kommunen till en attraktiv plats att bo, verka och leva i. Vaggeryds kommun har en stadig tillväxt och är en av länets mest expansiva kommuner. Som medarbetare i Vaggeryds kommun spelar du en viktig roll i kommunens utveckling. Vi vill ge bra service till våra kommuninvånare och här finns plats för dig som vill göra skillnad.

Arbetsuppgifter

Ditt specialområde kommer att vara stöd inom ekonomiområdet till en av kommunens större förvaltningar, Barn- och utbildning där du kommer att arbeta med budget-/planeringsarbete, uppföljningar, prognoser och bokslut, ta fram beslutsunderlag samt ge chefer underlag och stöd. Du kommer att ingå i ett team med ekonomienheten där du kommer att arbeta med områden på övergripande kommunnivå. I rollen ligger också att ha en beredskap och förmåga att kunna agera intern konsult när specifika uppdrag initieras.

Kvalifikationer

Då arbetet bygger på kontakter och samarbete på olika plan i organisationen, är det viktigt att skapa goda relationer, vara flexibel, kunna prioritera i egna arbetsuppgifter utifrån helhetens bästa. I rollen ligger att kunna ta sig an frågor och uppdrag utifrån ett lösningsorienterat förhållningssätt, att se möjligheter. Du kommer ibland ha ansvar för och/eller delta i utvecklingsinsatser och utvecklingsprojekt. Du behöver därför vara strukturerad och ansvarstagande samt kunna driva arbete framåt. God analytisk förmåga är centralt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du ingår även i en funktionsgrupp som leds av ekonomichef, där alla ekonomer i kommunen ingår.
Vi söker dig som har ekonomexamen från högskolestudier med några års erfarenhet av ekonomiarbete i komplexa organisationer. Du är van att samarbeta och stödja chefer i deras arbete med bokslut, budget, prognos och uppföljningar. Kunskaper, eller kännedom om ett affärssystems olika delar är meriterande. Kommunen har avtal med Unit4Agresso.
I rollen har du stora möjligheter att utvecklas, påverka och bidra till utveckling och ständiga förbättringar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid
Tillträde:   2018-10-01 2018-10-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-09-12
Referensnummer:   Ref nr 18/211
Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk.

Kontaktperson

Jörgen Hansson
Ekonomichef
0370-678104

Facklig företrädare

Alija Bucuk Vision0370-678125

 

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram