Ekonom

Ekonom till ekonomienheten

Vaggeryds kommun ligger i natursköna Småland på västsidan av det sydsvenska höglandet mellan de större städerna Jönköping och Värnamo. Det strategiska läget gör kommunen till en attraktiv plats att bo, verka och leva i.Vaggeryds kommun är en av de största arbetsgivarna i kommunen. Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi vill ge bra service till våra kommuninvånare.

Ekonomienheten erbjuder dig en trevlig och kreativ arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter. Vi har en traditionell förvaltningsorganisation med nämnder under kommunstyrelsen. Ekonomienheten består av sju medarbetare inklusive ekonomichef. Vi finns på kommunledningskontoret i Skillingaryd.

Arbetsbeskrivning

Vi söker ekonom med samordningsansvar för processen från beställning till betalning, innefattande bland annat modulansvarig för delar i kommunens affärssystem som E-handel och leverantörsfaktura. I samordningsansvaret ingår intern utbildning och systemstöd till kommunens användare. I rollen ingår också att vara kontaktperson mot avtalsparter.

I arbetsuppgifterna ingår ansvar för betalningar, vissa balanskonton, koncernavstämningar och att vara delaktig i kommunens bokslutsarbete tillsammans med övriga på enheten. Du kommer också vara kontaktperson och stöd till någon/några av kommunens mindre förvaltningar. Vidare ingår att vara back-up på daglig redovisning och kunder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ekonomexamen eller kvalificerad yrkesutbildning med yrkeserfarenhet. Det är en fördel om du har kommunal erfarenhet, men inget krav. Kunskaper i Excel är ett krav. IT kompetens är meriterande.

Som person är du kommunikativ och pedagogisk, har en förmåga att skapa goda relationer. Vi utgår ifrån att du är ansvarstagande, systematisk och har en förmåga att ta egna initiativ och driva utvecklingen framåt. Kunskap i processer är meriterande. I arbetsuppgifterna kan förekomma presentationer i olika sammanhang vilket innebär att du behöver ha en pedagogisk förmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Hos oss får du utrymme att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. I en mindre kommun får man möjligheten att se helheter och lära sig en kommuns olika funktioner. Det innebär också att vi ställer höga krav på att kunna prioritera i sina arbetsuppgifter och vara flexibel utifrån helhetens bästa.

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträde sker snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast 2017-01-10. Referensnummer: 16/375
Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk.

Ansökningar som skickas i pappersform ska adresseras till

Vaggeryds kommun, Personalenheten, Box 43, 568 21 Skillingaryd.
Bifoga ditt CV och personliga brev, ange ref.nr. i ansökan. Skicka inte med några betygshandlingar. Ansökningshandlingar returneras ej.

Kontaktpersoner

Jörgen Hansson
Ekonomichef
0370-678104

Facklig företrädare
Tommy Wallin
Vision
0393-678198

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram