Ekonomer till ekonomiavdelningen

Fyra ekonomer, två tillsvidare och två 12-månadersvikariat.

Om jobbet

Vill du få möjlighet att växa i rollen som ekonom och samtidigt vara delaktig i att utveckla och digitalisera ekonomifunktionen i Örebro kommun? Just nu söker vi proaktiva, analytiska och lösningsorienterade ekonomer som vill vara med och stödja några av samhällets viktigaste verksamheter!

Om tjänsten

Vi söker nu fler kollegor till ekonomiavdelningen eftersom vi har föräldrarvikariat samt pensionsavgångar under våren. Som ekonom i Örebro kommun bidrar du och stödjer chefer med analyser, utredningar och har en helhetssyn i arbetet med budget, verksamhetsplaner och uppföljning. Du bidrar till att ledningen kan fatta strategiska beslut som är väl underbyggda med fakta gällande ekonomi. Du har en stödjande roll i att omsätta strategier till aktiviteter och levererar kostnadskalkyler och analyser av ekonomiska effekter. I rollen arbetar du proaktivt och bidrar med ekonomistrategiskt perspektiv i arbetet med förvaltningens mål och verksamhetsuppdrag.

Som ekonom kommer du att arbeta självständigt men även i team med andra inom ekonomiavdelningen och du ingår också i tvärfunktionella team där du tillsammans med andra stödfunktioner förväntas leverera ett stöd och underlag med flera samlade perspektiv till våra verksamheter. För att lyckas i rollen krävs förutom förståelsen för ekonomiprocesser och ekonomistrategiskt arbete, även ett stort intresse av att förstå verksamhetens förutsättningar och kopplingen mellan verksamhet- och ekonomistyrning. Du förväntas omvärldsbevaka både i ekonomi- och verksamhetsförutsättningar rörande verksamhetsområdet. I rollen förväntas du även stödja verksamheterna att efterleva ekonomistyrning och de övergripande riktlinjer gällande ekonomi i Örebro kommun.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • ekonomistyrning och resursfördelning
 • budget och prognosarbete
 • ekonomiska utredningar och analyser
 • viss redovisning

Kompetenskrav

 • kandidatexamen inom ekonomi, gärna med inriktning mot ekonomistyrning
 • erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • mycket god pedagogisk förmåga
 • mycket goda IT-grundkunskaper

Övrigt meriterande

 • erfarenhet av controllerroll eller annat ekonomistrategiskt arbete
 • erfarenhet av ekonomiarbete inom offentlig sektor
 • erfarenhet av Raindance, Office 365 och Power BI

Omfattning och tillträde

Denna annonsering avser heltidsanställningar för två tillsvidaretjänster samt två vikariat på 12 månader vardera. Tillträde enligt överenskommelse.

Om arbetsplatsen

Befattningen kommer att vara placerad på ekonomiavdelningen som ger stöd inom inköp, ekonomi- och verksamhetsstyrning samt redovisning. Vi är ca 100 medarbetare. Ekonomiavdelningen är mitt i ett utvecklingsarbete där vi ser över processer, rutiner och roller. Syftet är att digitalisera, automatisera och standardisera arbetet inom hela inköps- och ekonomiprocessen för att frigöra ytterligare tid till analys, lednings- och beslutsstöd. Vi är en del av Kommunstyrelseförvaltningen vars uppdrag är att följa upp och utveckla kommunen samt erbjuda ett effektivt stöd till alla nämnder och verksamheter.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Sista ansökningsdag är 2020-02-03. Välkommen med din ansökan!

Kontakt och information

Oliver Hagvall, Enhetschef, 019- 21 49 02

Facklig kontakt

Facklig expedition SACO, 019-21 30 96


Övrig information

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram