Ekonomer

Åstorps kommun söker två ekonomer, varav en är ett vikariat fram till och med september 2022. Som ekonom hos oss kommer du att få vara med om att utveckla kommunens ekonomistyrning samt bidra till att ge gott stöd till kommunens chefer. I rollen som ekonom identifierar du problem och föreslår lösningar utifrån ett verksamhets- och utvecklingsperspektiv för att möjliggöra ekonomi i balans.

Om arbetsplatsen

Vill du vara med att utveckla vår verksamhet? Välkommen till Åstorp – Söderåsstaden med mod att pröva nya vägar.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen. Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 15 800 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling. Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.

Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.

Avdelningen för ekonomi och analys består av tolv medarbetare. Avdelningen ansvarar för övergripande ekonomiska frågor och processer och är en stödfunktion till såväl förvaltningar som den politiska organisationen i kommunen. Dessutom ansvarar avdelningen för kommunens målstyrning och lokalstrategiska frågor. Avdelningen är inne i en spännande utvecklingsfas, där det pågår ett intensivt arbete med att utveckla arbetssätt och processer.

 

Arbetsuppgifter

Som ekonom hos oss kommer du att få vara med om att utveckla kommunens ekonomistyrning samt bidra till att ge gott stöd till kommunens chefer. I rollen som ekonom identifierar du problem och föreslår lösningar utifrån ett verksamhets- och utvecklingsperspektiv för att möjliggöra ekonomi i balans.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat budget, budgetuppföljning och bokslut mot någon av våra förvaltningar. Du kommer även att leda och delta i projekt på olika nivåer i kommunen samt utveckla resursfördelningsmodeller.

Intervjuer kommer att ske löpande, så dröj inte med att skicka in din ansökan.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen med ekonomisk inriktning. Relevant vidareutbildning inom ekonomiområdet är meriterande. Du har flerårig aktuell erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete samt vana att arbeta med IT-baserade ekonomisystem och Office-paketet.

Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation är meriterande. Meriterande anses även erfarenhet av resursfördelningsmodeller och arbete med projekt. Vi ser gärna att du har arbetat med flera ekonomisystem samt har kännedom om lagar och avtal inom området.

Du är drivande, positiv och engagerad. Du har lätt att kommunicera ekonomiska frågor i såväl tal som skrift.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Vi söker två ekonomer, varav en är ett vikariat fram till och med september 2022.
Omfattning:   Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansök senast:  2021-11-30
Välkommen att söka någon av tjänsterna här: https://astorp.se/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss.html

Ansök

Förmåner

Förmån Åstorp, en portal full med erbjudanden, förmåner och friskvårdsbidrag. Aktiviteter i personalklubb.  

Kontaktperson

Anna Falkenstam, Ekonomichef: 042- 64016

Fackliga företrädare nås via kommunens växel: 042-640 00

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram