Ekonomiassistent

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare.

Vi rekryterar nu två driftiga kollegor till oss på redovisningsenheten. Här får du möjlighet att bidra i vårt utvecklingsarbete med redovisning och ekonomiadministrativa processer.
Du är placerad på redovisningsenheten som hör till kommunledningsförvaltningen. Redovisningsenheten ansvarar bland annat för kommunens ekonomisystem, kund- och leverantörsreskontra, fakturahantering, bokslut samt att samordna olika ekonomiprocesser.

Arbetsuppgifter

I din roll arbetar du utifrån gällande lagstiftning och bemöter våra enheter med kunskap och tydlighet. Du ska utifrån ett helhetsperspektiv, tillsammans med övriga medarbetare inom din arbetsgrupp, utforma och arbeta efter enhetliga rutiner, samordna processer och driva utvecklingsprojekt. Arbetet kräver noggrannhet och initiativrikedom.

Arbetsuppgifterna inryms inom framförallt kundreskontra och kravhantering, leverantörsreskontra, betalningspåminnelser mm. Även andra på en ekonomienhet förekommande arbetsuppgifter kan förekomma. Du utför dina arbetsuppgifter professionellt och arbetar lösnings- och utvecklingsorienterat.

Kvalifikationer

Du ska ha minst gymnasieekonomutbildning med inriktning mot redovisning/ekonomi allternativt högskoleexamen med inriktning mot ekonomi eller motsvarande som arbetsgivaren finner lämplig. Du har goda kunskaper inom ekonomisystem och allmänt mycket goda datakunskaper, framförallt i kalkylprogram som Excel. Vi förutsätter att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Personliga egenskaper värderas högt.

För att lyckas i rollen krävs att du har ett intresse och engagemang inom området. Du har drivkraft och en vilja att utveckla med ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du har god förmåga att se helheter då du kan skapa dig en överblick över processer, göra kopplingar till andra och samordna olika delar. Du strukturerar upp ditt arbete och arbetar självständigt samtidigt som du är en god lagspelare. För att trivas i vår grupp är du utåtriktad, prestigelös, generös, avsvarskännande och vill vara en del i något större.

Arbetsform

Tillsvidareanställning. Heltid.

Ansökan

Sista ansökningsdag 2017-01-08. Ange referensnummer: A637326. Du är välkommen att ansöka genom att göra en digital ansökan här.

Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Karin Wallqvist
Redovisningschef
Telefon 070-323 58 70
Mobil 070-323 58 70
E-post Karin.Wallqvist@botkyrka.se