Ekonomichef

Vi söker en utvecklingsinriktad ekonomichef med goda ledaregenskaper.

Älvdalens kommun är till ytan en av Sveriges största kommuner med ca 7000 invånare och 550 medarbetare. Älvdalens kommun har en fantastisk natur som uppmuntrar till friluftsliv, sport, jakt och fiske. Vi har ett gott kulturutbud och rikt musikliv. Som arbetsgivare tror vi på en bra balans mellan arbete och privatliv och att du ska känna dig trygg och säker i ditt arbete. Vi arbetar utifrån vår värdegrund - Kärlek, Trygghet, Respekt och Överraskande, och har arbetsmiljöarbete och friskvård i fokus. Älvdalens kommun ligger tekniskt i framkant vilket underlättar till flexibilitet såväl i arbete som privat.

Älvdalens kommun är världens bästa kommun att bo, leva och arbeta i. Det tycker i alla fall närmare 600 medarbetare i Älvdalens kommun.

Älvdalens kommun är på väg in i framtiden. År 2020 står för dörren och vi ska tackla landsbygdens utmaningar. Vi vill vara kommunen som visar vägen, vi ska jobba smartare och ge god service åt våra medborgare. Vi måste göra mer för mindre resurser, tänka om och våga prova. Vi vill utnyttja tekniken och arbeta mot framtidens arbetssätt. Vi behöver hjälp att nå hela vägen fram. Vi söker därför en ekonomichef som utöver att leda ekonomienheten kan hjälpa oss att staka ut vägen för landsbygden. Genom goda idéer och handlingskraft hjälper du till att driva detta arbete framåt. Det är stora utmaningar framöver och vi hoppas du är rätt person att ta dig an framtiden med oss.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker en utvecklingsinriktad ekonomichef med goda ledaregenskaper som vill vara med och utveckla ekonomifunktionen i Älvdalens koncern. Koncernen består av både förvaltningar och kommunalt ägda bolag. I rollen ingår ett övergripande ansvar för budgetprocessen, uppföljning, löpande redovisning samt upphandling. Du ansvarar för att kommunens ekonomiadministrativa rutiner utvecklas och anpassas till nya krav och förutsättningar.

Ditt arbete kommer att präglas av både strategiska och operativa inslag och vi tror att du precis som vi har inställningen att framgångsrika verksamheter bygger på delaktighet och goda relationer. Ekonomiavdelningen består idag av fyra medarbetare som ger verksamheterna stöd i ekonomifrågor.

Som ekonomichef är du underställd kommundirektören och ingår i kommunens ledningsgrupp. I ledningsgruppen arbetar du med kunniga och prestigelösa chefer. Hela ledningsgruppen har sin plats i ett aktivitetsbaserat kontor där vardagsfrågor löses direkt och vi snabbt kan samlas till strategiska långsiktiga diskussioner.

Din profil

Vi söker dig med universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi eller annan akademisk utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har tidigare dokumenterad erfarenhet att på strategisk nivå leda och utveckla ekonomistyrning. Meriterande är erfarenhet av ansvar för en ekonomifunktion i en större organisation.

Viktigt för rollen är tidigare erfarenhet av ledarskap. Ditt ledarskap skapar trygghet och delaktighet och när dina medarbetare utvecklas och lyckas känner du dig framgångsrik. Är du rätt person kan du göra skillnad! Du är nyfiken, utvecklingsinriktad och strävar efter ständiga förbättringar. Digitalisering är något som du brinner för och du ser den som en självklar del för att fortsätta utvecklingen av vår kommun. Vidare är du är en god pedagogisk kommunikatör samt en förtroendeskapande och entusiasmerande ledare med uttalad ambition att skapa ett bra samarbete. Du är lugn, stabil och kontrollerad med förmåga att jobba utifrån realistiska perspektiv och fokusera på rätt saker.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Sista ansökningsdag är 16 augusti 2019.

För mer information är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Marit Sandgren, tel 0733-512 729

För ytterligare information om Älvdalens kommun besök gärna www.alvdalen.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram