Ekonomichef

Utveckla kommunens arbete med ekonomi- och verksamhetsstyrning utifrån god ekonomiska hushållning.

Vansbro kommun med cirka 6 800 invånare är den lilla kommunen med det stora innehållet. Längst med älven sträcker sig kommunens lokalsamhällen Äppelbo, Vansbro, Dala-Järna och Nås med kringliggande byar i de västra delarna av Dalarna. Vansbro kommun är mycket stolta över sitt goda företagsklimat som också ger en mycket god arbetsmarknad, ett brett och rikt föreningsliv samt god kommunal service i samtliga kommundelar. Hos oss finns en närhet och enkelhet som ger stora möjligheter till livskvalité.

Vansbro kommun är känd för olika kulturevenemang likväl som en av världens största simtävlingar, Vansbrosimningen.

Vansbro kommun kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel och resultat på arbetsplatsen, därför är det viktigt för oss att du känner dig delaktig i vår utveckling av verksamheten och stolthet över den verksamhet som vi tillsammans tillskapar våra medborgare i Vansbro kommun.

Hos oss är var och en av oss en viktig del i helheten!

Arbetsuppgifter

Om ditt uppdrag som Ekonomichef hos oss

Som Ekonomichef arbetar du med att i enlighet med fattade beslut, driva och utveckla kommunens arbete med ekonomi- och verksamhetsstyrning utifrån god ekonomiska hushållning. Du har du ett övergripande ansvar för att skapa långsiktig ekonomisk stabilitet samt att leda och styra organisationen så att resurserna används kostnadseffektivt. Du arbetar i nära samarbete med de politiska beslutsfattarna, förvaltningen och de kommunala företagen för att skapa goda förutsättningar för verksamheterna.

Som ekonomichef ska du leda och utveckla ekonomi- och IT-funktionen som består av 13 medarbetare. Du ingår i kommunchefens ledningsgrupp och är direkt underställd kommunchefen. Arbetet är strategiskt, men du ska vara beredd att vid behov vara operativ.

Ekonomi- och IT-funktionen har fem huvudsakliga arbetsområden: redovisning och upprättande av ekonomiska rapporter inklusive årsredovisning, sammanhållande och drivande av arbetet med styrprocessen och den ekonomiska analysen, finansiell planering och analys, stödfunktion för kommunens upphandlingar, IT-drift. IT-funktionen leds av en IT-samordnare som planerar för IT-verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning ekonomi eller annan likvärdig utbildning som vi bedömer lämplig för uppdraget. Du behöver ha flera års erfarenhet av ekonomi- och verksamhetsstyrning på strategisk nivå i en politiskt styrd organisation, gärna i en kommun. Utifrån vårt nuvarande ekonomiska läge finns behov av en del omstrukturering och därför är erfarenhet av förändringsarbete mycket meriterande. Därtill ser vi det också som önskvärt att du har flera års erfarenhet som ledare.

Som person har du ett samhällsengagemang och god förståelse för samhällsekonomiska samband. Du ser till hela verksamheten och har förståelse samt intresse för den bredd som finns inom en kommun.

Du har en pedagogisk förmåga och kan förenkla och förklara komplexa frågor samt har en god kommunikativ förmåga där du uttrycker dig väl i tal och skrift. Digitaliseringen ser du som en självklarhet för att fortsätta utvecklingen av vår kommun.

Som Ekonomichef förväntas du vara en förebild genom ett engagerat, kommunikativt och strategiskt ledarskap. Du drivs av att skapa samarbeten och du har ett genuint intresse för ekonomi- och samhällsfrågor, visar tillit och förtroende till medarbetare och kollegor. Du är en prestigelös, trygg och erfaren ledare som trivs med utmaningar.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Insända ansökningshandlingar återsändes ej. Ange gärna referenspersoner i ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Vi använder e-rekrytering för att kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.
Intervjuer kan komma att hållas innan ansökningstiden har gått ut.

Vansbro kommun erbjuder bland annat sina anställda gratis tillgång till simhall och gym, möjlighet till semesterväxling och busskort till förmånligt pris.

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Erfarenhet krävs.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Referensnummer för tjänsten är A893134-2019-44

Sista ansökningsdatum är 2019-08-20.

Kontaktpersoner

Catarina Willman, Kommunchef, 0281-75003, catarina.willman@vansbro.se

Lillemor Tännström, Personalchef, 0281-75004, lillemor.tannstrom@vansbro.se

Ewa Daniels Wik, Personalsekreterare, 0281-75026, ewa.daniels-wik@vansbro.se

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram