Ekonomichef

Ansvara för ekonomistyrningen och att ta fram ekonomiska planer, budget och uppföljning.

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Serviceförvaltningen har till uppgift att efter beställning tillgodose övriga kommunala förvaltningars och kommunala bolags behov av service.
Serviceförvaltningen har drygt 600 anställda som är fördelade på affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad, Måltidsservice samt Servicestaben.

Arbetsuppgifter

I rollen som ekonomichef leder och ansvarar du för ekonomistyrningen och arbetet med att ta fram ekonomiska planer, budget och uppföljning. En god kontroll över förvaltningens ekonomi och en god ekonomistyrning är en avgörande förutsättning för att kunna uppnå politiskt fattade beslut och erbjuda bra servicetjänster. Du har en bred och varierande roll. Din enhet består idag av controllers och administratörer, totalt 9 medarbetare. Tillsammans bidrar ni med analyser och ett modernt och effektivt ekonomistöd med fokus bland annat på att aktivt medverka till affärsområdenas utökade samarbete såväl som utökat samarbete med förvaltningar i kommunen.

Du rapporterar till servicedirektören och ingår i förvaltningsledningsgruppen där du ges möjlighet till, och förväntas att, bidra till förvaltningens utveckling som helhet med fokus på bästa service till våra kunder. Du har ett nära samarbete med övriga ekonomifunktioner i kommunens förvaltningar och kommunkontoret samt politiker inom servicenämden. Du är även förvaltningens representant i kommunens ekonomiråd.

Vi söker dig som skapar engagemang och delaktighet, som är serviceinriktad och duktig på att strukturera ärendeflöde och utvecklingsprocesser. Ditt arbetssätt kännetecknas av att du är analytisk och värnar om hög kvalité. Prestigelöst och målfokuserat motiveras du av att arbeta nära verksamheterna, operativt såväl som strategiskt.

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete och en stabil arbetsgrupp på en arbetsplats där du ska ha goda förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb, trivas och må fint.

Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning med ekonomisk inriktning och en dokumenterad erfarenhet av flerårigt strategiskt ekonomiarbete. Har du utbildning inom ledarskap och/eller erfarenhet från politiskt styrd organisation är det meriterande.

Erfarenhet av att leda förändringsarbete och driva verksamhetsutveckling krävs liksom att du är van vid att filtrera och konkretisera information. Du är trygg, både i dig själv och i din kompetens, och du har en pedagogisk förmåga att förmedla ekonomisk information.

Du är analytisk och van vid att arbeta utifrån ett helhetsperspektiv och strategiskt samverka med olika parter. Vi sätter stort värde på din förmåga att skapa delaktighet och arbetsglädje. Vi letar efter dig med tydliga ledaregenskaper, som gillar att ta tag i saker och tillför energi genom att engagera din omgivning. Du är lyhörd och vågar utmana och ifrågasätta för att utveckla verksamheten framåt. Du är målmedveten, kan arbeta självständigt, men du är också samarbetsorienterad och din kommunikation tydlig. Du inger helt enkelt förtroende.

Vi välkomnar dig som ser fram emot ett uppdrag i en organisation med höga ambitioner att både förvalta och utveckla vår verksamhet till nytta för våra medborgare!

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Sista ansökningsdag är 2019-11-13.

Referensnummer är SF 19-48.

Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Pål Svensson, Servicedirektör, lämnar upplysning 11-13 november.
Telefon: 046-359 51 11

Rebecka Kärrholm, Stabschef, lämnar upplysning 25 okt och 4-8 november.
Telefon: 046-359 51 09

Facklig(a) företrädare

Anna Nilsson, Vision
Telefon: 046-359 51 30

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram