Ekonomichef

Övergripande ansvar för att leda och utveckla kommunens styrprocess.

- Trygg och utvecklingsinriktad ledare
 
Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020.
Vi gör det tillsammans – vill du vara med?

Avesta kommun har drygt 1800 tillsvidareanställda och en budget som omsluter 1,3 miljarder kronor. Vi är en kommun med stabil ledning på såväl politisk som tjänstemannanivå. Nu söker vi dig som har ett genuint samhällsintresse och vill vara med och utveckla framtidens ekonomienhet tillsammans med oss. Vi erbjuder dig en miljö där det strategiska förhållningssättet är i fokus för att kunna bygga en stark framtid i Avesta.

Arbetsuppgifter

Som ekonomichef har du övergripande ansvar för att leda och utveckla kommunens styrprocess. Du ger stöd till politik- och tjänstemannaledning i strategiska och utvecklingsinriktade frågor. Du arbetar i nära samarbete med kommundirektören och ingår i kommunens ledningsgrupp.

I din arbetsgrupp ingår elva kompetenta och engagerade medarbetare vid centrala ekonomienheten och centrala utredargruppen. Din uppgift blir att leda och utveckla verksamhet och personal. Vi vill såklart också att du ska kunna utvecklas hos oss och satsar därför mycket på utbildning för ledare.

Som ekonomichef håller du i presentationer för mindre och större grupper samt rapporterar kontinuerligt till kommunstyrelsen. Du ingår i även olika nätverk och samverkansgrupper. Det är viktigt att du kan bygga tillit. Vi tycker att tydighet i kombination med handlingskraft och diplomati är bra grundpelare för att skapa tillit och förtroendefulla relationer.

I rollen ansvarar du självklart för att kommunens planerings- och uppföljningsprocesser drivs samordnat gällande budget, uppföljningar, verksamhet och kvalitet. Du har ett nära samarbete med vår controller. Du biträder kommunstyrelsen i deras ekonomiska uppsiktsansvar, och du arbetar både strategiskt och operativt med beslutsunderlag och rapporter. En viktig aspekt av arbetet är att föra dialog och förmedla kunskap till förtroendevalda och verksamhetens ledning om underlag för prioriteringar och beslut.

Upphandling av nytt beslutsstödsystem och implementering av e-handel står inför dörren - där kommer du ha en viktig funktion att fylla.

Kvalifikationer

Vi söker en framtidsinriktad ekonomichef som är nyfiken och spanar bortom horisonten. Vi vill att du på lång sikt är beredd att engagera dig i Avesta och vår framtid. Du är driven, utvecklingsinriktad och ser möjligheterna med digitalisering för att effektivisera processer och ge bättre service. Tillsammans med ditt team tar du Avesta kommuns ekonomiska arbete in i framtiden.

För att lyckas i rollen som ekonomichef hos oss behöver du ha en fallenhet för att jobba med både människor och siffror. Du behöver vara analytisk och ha en förmåga att se helheten. Då rollen är komplex söker vi dig som redan nu är trygg i dig själv och i ditt ledarskap. Vi vill att du har ett intresse för ledarskap och erfarenhet av att arbeta som chef. Du är ledaren som både är lyhörd och kan ställa krav. Vi söker dig som leder dina medarbetare med omtanke och tydlighet.

Som ekonomichef är det av stor vikt att du är trovärdig och har hög integritet. Det är också viktigt att du är kommunikativ och kan anpassa budskap till olika mottagare - helt enkelt att du har förmåga att omvandla ekonomiska resonemang till ett språk som också icke-ekonomer kan ta till sig.

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och har erfarenhet av att arbeta med kvalificerat ekonomiarbete på central ledningsnivå. Du har även god förståelse för hur politiskt styrda organisationer fungerar.

Kontakt

Torgny Balkefors, torgny@balkefors-ponsiluoma.se, telefon: 0733434769

Villkor

Tjänsten som ekonomichef är en tillsvidaretjänst på heltid.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Sista ansökningsdag är 2019-11-17.

Välkommen att bidra till Avestas samhällsutveckling!

Läs mera om Avesta kommun på vår hemsida.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram