Ekonomichef

Leda och utveckla ekonomistyrningen inom kommunen och kommunkoncernen.

Arbetsplatsen

Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Ulricehamn, som ligger 3,5 mil öster om Borås och 5 mil väster om Jönköping, är en kommun med ca 25 000 invånare. Med ett attraktivt läge och växande kommuninvånarantal, är kommunen i stark utveckling och samtidigt har centralorten bevarat stadens mysiga stadskärna. Ulricehamn är bl.a. känt för sina världscuptävlingar i skidor och som inspelningsort för några av Colin Nutleys produktioner. Ulricehamns kommun har cirka 2100 medarbetare. Vi jobbar inom områden som vård, skola, miljö, kultur, stadsplanering, ekonomi, personalfrågor, IT med mera. Hos oss finns över 200 olika yrkeskategorier representerade.

Ekonomifunktionen tillhör kommunens kommunledningsstab, totalt är vi ca 16 duktiga medarbetare och samtliga kommunens ekonomer har sin anställning i ekonomifunktionen. Inom ekonomifunktionen finns också kommunens upphandlingsenhet, med direktrapporterande chef. Ekonomifunktionens roll är att ge verksamheterna stöd med utgångspunkt i deras ansvar och förutsättningar. Vi ansvarar även för systemförvaltning av ekonomisystemet Raindance och för planerings- och uppföljningssystemet Stratsys. Funktionen sköter även kund- och leverantörsreskontra och kommunens kravverksamhet m.m.

Vi söker nu dig med intresse för en modern och smart ekonomistyrning som skapar möjligheter till förbättringar och ökad kvalitet för kommunens verksamheter. Är du vår nya ekonomichef?

Läs mer >>

Arbetsuppgifter

Som ekonomichef har du ansvar för att leda och utveckla ekonomistyrningen inom kommunen och kommunkoncernen. Du ansvarar för medelsförvaltning och samordnar skuldförvaltningen inom koncernen. Du har även ett övergripande ansvar för upphandlingsfrågor. Viktigt för tjänsten är att du har en helhetssyn och vill förbättra och utveckla och effektivisera resursanvändandet inom kommunens verksamhet. Kommunens omsättning är ca 1.600 miljoner kronor.

Du ansvarar för frågor rörande verksamhetsplanering och utvecklingsarbete för ekonomifunktionen, just nu är digitalisering en aktuell utvecklingsfråga som du kommer driva tillsammans med dina medarbetare. I chefsrollen ingår arbetsmiljö-, personal- och ekonomiansvar för ekonomifunktionen. Som ekonomichef ingår du i kommunchefs ledningsgrupp och rapporterar direkt till kommunchef.

Kvalifikationer

Du som söker är utbildad civilekonom, förvaltningsekonom eller har utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har mångårig och bred erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete i en politiskt styrd organisation. Tjänsten kräver även att du har arbetslivserfarenhet som chef, där resultatansvar och personalfrågor är givna inslag. Du rör dig vant i, och är intresserad av, utveckling av IT-miljö och IT-stöd med koppling till ekonomifrågor samt har erfarenhet av arbete i ekonomisystem. Utöver god förmåga i svenska språket så ser vi gärna att du behärskar engelska.

Som person är du utvecklingsinriktad, analytisk och problemlösande. Du tänker strategiskt och utvecklar ekonomifunktionens roll i förhållande till organisationens behov. Rollen kräver både eget beslutsfattande på väl förankrade grunder samt förmåga att anpassa sig till de beslut som fattas politiskt och av högre chef. Du är en god kommunikatör och kan uttrycka dig tydligt och pedagogiskt i komplexa frågor i såväl tal som skrift. Som ledare ser vi att du är förtroendeingivande, lyhörd och skapar delaktighet hos dina medarbetare.

Anställningsvillkor

Tjänsten som ekonomichef är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Andra uppgifter

Känner du igen dig i beskrivningen här och vill ta steget att utvecklas i en expansiv kommun? Då vill vi att du kommer in med din ansökan så snart du kan men senast den 2 december.

I denna rekrytering samarbetar vi med Tarasso. För ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Patrik Lindroth på 0702-556 292. Du lämnar din ansökan senast den 1 december via ansökningslänken.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Referensnummer för tjänsten är A909827.

Sista ansökningsdag, 2019-12-02.

Upplysningar

Patrik Lindroth, Rekryteringskonsult Tarasso, 0702-556 292.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram