Ekonomichef

Ekonomichefen ansvarar för kommunens strategiska arbete med ekonomistyrning och målstyrning. I rollen ingår att leda utvecklingsarbetet för en god ekonomisk hushållning och ökad effektivitet.

Vallentunas ambition är att skapa den bästa kommunen för människor och företag att växa på. Är du en erfaren ledare med ett stort engagemang för kommunal ekonomi?  Har du som oss mod att gå före? Vill du vara en del av vår resa framåt som vår nya ekonomichef? Då ska du söka till oss.

Ekonomichefen i Vallentuna kommun har en strategiskt viktig roll och rapporterar direkt till kommundirektör. Som ekonomichef leder du en avdelning bestående av tre enheter; Kvalitetsenheten inklusive digitalisering, upphandlingsenheten och redovisnings- och controllerenheten.

Vallentuna kommun vågar testa. Vi har som ambition att ligga i framkant när det gäller digitalisering, arbetssätt och arbetsmetoder och som medarbetare hos oss har du en central roll i utvecklingsarbetet. I Vallentuna har du möjligheten att vara med och skapa något nytt.

Bemötande, tillgänglighet och fokus på kunden är viktigt för vårt arbete med resultat och ökad kvalitet.

Arbetsuppgifter

Ekonomichefen ansvarar för kommunens strategiska arbete med ekonomistyrning och målstyrning. I rollen ingår att leda utvecklingsarbetet för en god ekonomisk hushållning och ökad effektivitet.

Du medverkar på kommunstyrelsen och samarbetar med samtliga politiska partier främst kring budget.

Du driver utveckling för att Vallentuna ska bli den kommun i Sverige som ger högst kvalitet där vi utgår ifrån den samlade effekten av verksamheternas resultat, kundernas upplevelse och kostnaden för skattebetalarna.

Som avdelningschef har du ansvar för en effektiv verksamhet, en ekonomi i balans och ett gott arbetsklimat.

Ekonomichef rapporterar även till kommunens bostadsbolag AB Össebyhus och samarbetar med andra kommuner, delägda bolag samt kommunalförbund.

Kvalifikationer

 • Akademisk examen i ekonomi
 • Erfarenhet av att arbeta som ekonomichef eller budgetchef inom kommunal verksamhet.
 • Van att leda både ekonomistyrning och målstyrning
 •  Van att driva utvecklingsarbete med fokus på ökad effektivitet
 • God kunskap om och förmåga att förklara det kommunalekonomiska utjämningssystemet.
 • God kunskap om LOU.

Personliga egenskaper

 • Du leder mot resultat, och försäkrar dig om att medarbetare, processer, lokaler, utrustning, och andra resurser organiseras för att nå mål så effektivt som möjligt.
 • Du bygger talanger, förbättrar och ökar medarbetarnas kompetens, bygger chefs- och medarbetarrelationen, skapar identifikation med verksamheten och Vallentuna kommun och samhörighet till visionen.
 • Du utvecklar, uppmuntrar innovation, lärande och skapar anpassning till externa förändringar.
 • Du är länken och representerar din verksamhet och Vallentuna kommun för att skapa intresse och engagemang.
 • Du lever värdegrunden, värdegrunden syns i ditt och dina medarbetares beteenden.

Information om processen

I Vallentuna kommun har vi en professionell verksamhet, som präglas av kvalitet och kundfokus. Engagemang, samarbete och allas lika värde genomsyrar vår organisation. Du som söker bör självklart dela våra gemensamma värderingar. Som arbetsgivare vill vi ta till vara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vallentuna kommun satsar på kompetensutveckling och friskvård för personalen.

För att ha så bra förutsättningar som möjligt i din chefs- och ledarroll har Vallentuna kommun en chefsakademi där du kommer att få utbildning och verktyg.

Anställningen är tillsvidare på heltid med start snarast enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § Säkerhetsskyddslagen.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här.

Du är varmt välkommen att skicka din ansökan med ett personligt brev och CV senast 2021-03-09 .

Intervjuer hålls fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Information

För mer information kontakta Ekonomichef Annika Hellberg 08-587 852 12.

Mer information och fackliga representanter hittar du på  www.vallentuna.se/ledigajobb.


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Vallentuna kommun använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. OBS! Vi tar inte emot ansökningar/intresseanmälningar via e-post. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen.

För den här tjänsten använder oss av testning i urvalet för att på ett fördomsfritt sätt kunna bedöma de egenskaper som är viktiga för tjänsten. För att gå vidare i rekryteringsprocessen behöver du uppfylla kvalifikationskraven samt genomföra testerna innan sista ansökningsdag.


Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram