Ekonomichef

Som ekonomichef har du ansvar för Ekonomiavdelningens verksamhet, ekonomi och arbetsmiljö. Du ska förse politiker och chefer med det bästa möjliga underlag för att bedriva en sund och effektiv ekonomisk verksamhet i kommunen.

Vi söker en ekonomichef som sätter värde på livskvalitet.

Välkommen till Tanums kommun. Med vidsträckta landskap, små semesterparadis och ett kulturarv i världsklass. Här bor människor som söker ett rikt liv – nära till naturen, med havet som granne och Göteborg endast en och en halv timma bort. På Tanums kommun är vi 1 300 medarbetare som arbetar för att ge Tanumsborna god service och ökad livskvalitet. Är det något du skulle vilja vara med och bidra till och är du en erfaren ekonom? Då vill vi att du söker jobbet som vår nya ekonomichef.

Det här blir din arbetsplats

Tanums kommun ligger i norra Bohuslän och har 12 800 invånare. Här hittar du kända kustsamhällen som Fjällbacka, Grebbestad och Hamburgsund, men också ett rikt kulturliv, stora naturresurser och en mångfald av fritidsaktiviteter. Kommunen är Tanums största arbetsgivare och vi drivs av att leverera kvalitet i varje möte med invånarna.

Som ekonomichef ansvarar du för Ekonomiavdelningen och rapporterar direkt till kommunchefen. I din grupp ingår åtta medarbetare som arbetar med det löpande ekonomiska arbetet samt upphandlingar i de kommunala bolagen och förvaltningarna. I kommunen finns ett starkt intresse för ekonomin och vi prioriterar ordning och reda.

Som ekonomichef ingår du i kommunchefens ledningsgrupp och deltar i de kommungemensamma diskussionerna. Din arbetsplats kommer att vara i Kommunhuset i Tanumshede.

En central roll i kommunens verksamhet

Ditt uppdrag blir att leda och utveckla arbetet på Ekonomiavdelningen. Här ingår att prioritera den övergripande ekonomin inom kommunen och säkerställa en effektiv verksamhets- och ekonomistyrning. Tillsammans med dina medarbetare ansvarar du för budget, bokslut, uppföljning, redovisning, kassa, kund- och leverantörsreskontra, administration och utveckling av e-handel. Din avdelning sköter också de kommunala bolagens ekonomi och administration samt ansvarar för upphandlingar.

Som ekonomichef har du ansvar för Ekonomiavdelningens verksamhet, ekonomi och arbetsmiljö. Du ska förse politiker och chefer med det bästa möjliga underlag för att bedriva en sund och effektiv ekonomisk verksamhet i kommunen. Målsättningen är att kommunen har en fortsatt stabil ekonomisk utveckling. Som ekonomichef säkerställer du att beslutade mål och planer verkställs inom ditt ansvarsområde.

Det vi letar efter hos dig

Du har en högskoleexamen i ekonomi och det är även meriterande om du har någon form av utbildning i ledarskap. Vi ser också att du har minst fem års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete, helst i en politiskt styrd organisation och på en central ekonomifunktion. Har du dessutom kommit i kontakt med i Hypergen, Visma Proceedo och TendSign är det en fördel.

Du är en god strateg med analytisk förmåga som kan dra korrekta slutsatser från omfattande underlag. Genom din goda förmåga att kommunicera, i både tal och skrift, kan du också förklara komplexa sammanhang på ett lättförståeligt sätt och anpassa framställningen till mottagarens kunskapsnivå. Som person är du noggrann och strukturerad, och har samtidigt en öppen och tydlig ledarstil där du lyckas balansera gott samarbete med effektiv målstyrning. Du är en god pedagog, med utpräglad förståelse för den politiska vardagen och en grundmurad vilja att leverera bästa möjliga resultat i ditt arbete.

Så här ansöker du

Vi kan erbjuda en attraktiv chefsposition i en av Sveriges vackraste kommuner där vi arbetar utifrån värdena förtroende, ansvar, respekt och omtanke. Som arbetsgivare driver vi ett aktivt hälsoarbete och som medarbetare erbjuds du friskvårdsbidrag, personalstödsprogram och hälsofrämjande aktiviteter av olika slag.

Vi ser fram emot din ansökan senast den 22 mars. I denna rekrytering samarbetar vi med Cordovan Career. För ytterligare information kring tjänsten kontakta Pia Strandh på 073-340 92 13 eller pia.strandh@cordovan.se

Du lämnar din ansökan via ansökningsformuläret på cordovancareer.se.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram