Ekonomichef till Överkalix kommun

Genomkorsad av polcirkeln och omsluten av en nationalälv mitt i norra Europas barrskogsbälte ligger Överkalix. Här möts dåtid och nutid och här levererar naturen ett av landets godaste kranvatten som vunnit pris vid flera tillfällen. Här finns även det unika Överkalixmålet.

Nu söker vi en Ekonomichef till Överkalix kommun, som är inne i en spännande fas med ny politisk organisation. Du erbjuds möjligheten att vara med och bygga upp en ny avdelning. I kommunen möter du kunniga medarbetare och en konstruktiv ledningsgrupp. Som Ekonomichef kommer du dels leda förbättringsarbete med interna flöden och processer och du kommer även att styra, leda och utveckla avdelningen.

Arbetsbeskrivning

Som ekonomichef har du ett övergripande ansvar för att gentemot kommunstyrelsen föra dialog, tydliggöra olika valmöjligheter och scenarier samt att ge en bild av den ekonomiska situationen som de förtroendevalda har att förhålla sig till i sina prioriteringar.

Uppdraget innebär att biträda kommunstyrelsen i deras ekonomiska ansvar gentemot kommunkoncernen och att stödja kommunstyrelsen i dess styrande roll. Du ansvarar för att på ett tydligt sätt, tillsammans med kommundirektören, föra ut direktiv kring ekonomistyrningen från kommunstyrelsen till hela den kommunala koncernen.

En viktig del av ditt arbete är att förmedla kunskap till förtroendevalda och verksamheten, utifrån en omvärld som ständigt förändras. Du är den som snabbt presenterar beslutsunderlag med dessa förändringar som utgångspunkt. Du är underställd kommundirektören och ingår i dennes ledningsgrupp.

Avdelningens, som du är chef över, uppdrag är att driva strategisk utveckling samt hantera rådgivning och administrativt stöd inom områdena ekonomi, administration och handläggning.

Du kommer att ha personal- och verksamhetsansvar för staben, en helt ny avdelning som består av ett 10-tal medarbetare. En viktig uppgift är att kvalitetssäkra avdelningens arbete genom att vara bollplank och ge vägledning till medarbetare. Du arbetar aktivt för att avdelningen har förtroendefulla och konstruktiva relationer med förvaltningar och förtroendevalda.

Kvalifikationer

Du ska ha universitetsexamen med ekonomisk inriktning och goda kunskaper i redovisning. Vi ser att du har några års erfarenhet av arbete med kvalificerade ekonomiska frågor på ledningsnivå i en större organisation och att du har erfarenhet med personalansvar. Du en förståelse för vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd organisation.

I tjänsten blir en hög social och kommunikativ förmåga där lyhördhet, ett coachande/inkluderande ledarskap och förmåga att såväl delegera som följa upp verksamheten viktiga.

Som förebild för alla medarbetare uttrycker du en positiv attityd till ditt arbete och till organisationen.

För tjänsten så är det krav på att du behärskar svenska i tal och skrift och har B-körkort.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2018-10-30. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

Gör en digital ansökan genom att klicka här.

För information

I denna rekrytering samarbetar Överkalix med Randstad, för mer information om tjänsten kontakta Rekryteringskonsult Daniel Kalén, 076-851 42 48, daniel.kalen@randstad.se.