Ekonomichef

Något fantastiskt händer nu i Avesta!

Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda.
Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Vi är en utvecklingskommun med framtidstro. Vi har drygt 1800 tillsvidareanställda och en budget som omsluter 1,3 miljarder kronor. Vår nuvarande ekonomichef, Siw går snart i pension efter nästan 10 år hos oss. Nu söker vi dig som har ett genuint samhällsintresse och vill vara med och utveckla framtidens ekonomienhet tillsammans med oss. Vi erbjuder dig en miljö där utveckling och det strategiska förhållningssättet är i fokus för att kunna bygga en stark framtid i Avesta.

 

Arbetsuppgifter

En viktig arbetsuppgift i rollen som ekonomichef är att vara stöd till politik- och tjänstemannaledning i strategiska och utvecklingsinriktade frågor. Du arbetar nära och är direkt underställd kommundirektören och du ingår i kommunens ledningsgrupp.

Du har många kontaktytor inom och utanför organisationen. Du leder och ingår i fler samverkansgrupper och rapporterar kontinuerligt till kommunstyrelsen. Vi tror att tydlighet i kombination med handlingskraft och diplomati kommer göra att du skapar förtroendefulla relationer.

Du blir chef med personalansvar för medarbetare vid centrala ekonomienheten, centrala utredargruppen och upphandlingsenheten. Här finns 15 kompetenta och engagerade medarbetare. Vi söker dig som vill leda och utveckla verksamheten och personalen. Vi vill också att du ska kunna utvecklas hos oss och satsar därför mycket på utbildningsinsatser och ledarutveckling.

Som ekonomichef har du en bred roll med mycket ansvar. I arbetsuppgifterna ingår självklart att ansvara för, och leda de ekonomiska processerna innefattande budgetarbete, årsredovisning, delårsbokslut och månadsuppföljningar. Det ingår också att vara ansvarig för ajourhållning av styrande dokument, genomföra kvalificerade utredningar och hålla i utbildningsinsatser. Upphandling av nytt beslutsstödsystem står inför dörren och där kommer du ha en viktig funktion att fylla.

Kvalifikationer

Vi söker en framtidsinriktad ekonomichef som är nyfiken och spanar bortom horisonten. Vi vill att du på lång sikt är beredd att engagera dig i Avesta och vår framtid. Du är driven och utvecklingsinriktad och du ser möjligheterna med digitalisering för att effektivisera processer och ge bättre service. Tillsammans med ditt team tar du Avesta kommuns ekonomiska arbete in i framtiden.

För att lyckas i rollen som ekonomichef hos oss behöver du ha en fallenhet och ett intresse för att jobba med både människor och siffror. Då rollen är komplex är det bra om du redan nu är trygg i dig själv och i ditt ledarskap. Du har erfarenhet av att arbeta som chef och du leder dina medarbetare med omtanke och tydlighet. Din förmåga att balansera tillit och ansvar i kombination med att du är bra på att ge feedback får andra att växa.

I rollen som ekonomichef är det viktigt att du är trovärdig och har hög integritet. Du kan omsätta politiska beslut och riktlinjer till praktisk handling. Förmåga att organisera arbetet och att skapa struktur är en förutsättning för att klara uppdraget. Det är viktigt att du är kommunikativ och kan anpassa budskap till olika mottagare – helt enkelt att du har förmåga att omvandla ekonomiska resonemang till ett språk som också vi ”icke-ekonomer” kan ta till oss.

Vi tror att du har en civilekonomexamen eller annan relevant akademisk utbildning. Vi söker dig som har gedigen erfarenhet inom området. Kanske har du tidigare arbetat som controller, ekonomichef eller revisor inom kommunal sektor. Du är van att röra dig i tjänstemannamässiga och politiska miljöer och har erfarenhet av, och en god förståelse för hur politiskt styrda organisationer fungerar. Vi ser gärna att du redan nu har grundläggande kunskaper om LOU och det är meriterande om du är bekant med kommunallagen, förvaltningslagen och offentlighetslagstiftningen.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning, heltid och med tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten

Anders Friberg, Kommundirektör, 0226-645002, anders.friberg@avesta.se
Jenny Lyxell, Rekryterare, 0226-6456 89, jenny.lyxell@avesta.se

Fackliga företrädare
www.avesta.se/jobb, Fackföreningar

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Referensnummer: C21974/2018

Övrigt

Den här tjänsten är säkerhetsklassad, vilket bland annat innebär att du måste vara svensk medborgare för att vi ska kunna anställa dig. Vi tillämpar förordnanden på alla våra chefstjänster. Det innebär att du får en tillsvidareanställning i botten och ett tidsbegränsat chefsförordnande.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.