Utvecklingsinriktad Ekonomichef

Du leder och ingår i fler samverkansgrupper och rapporterar kontinuerligt till kommunstyrelsen.

Något fantastiskt händer nu i Avesta!

Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda.
Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Vi är en utvecklingskommun med framtidstro. Vi har drygt 1800 tillsvidareanställda och en budget som omsluter 1,3 miljarder kronor. Vår nuvarande ekonomichef, Siw går snart i pension efter nästan 10 år hos oss. Nu söker vi dig som har ett genuint samhällsintresse och vill vara med och utveckla framtidens ekonomienhet tillsammans med oss. Vi erbjuder dig en miljö där utveckling och det strategiska förhållningssättet är i fokus för att kunna bygga en stark framtid i Avesta.

Arbetsuppgifter

Som ekonomichef har du övergripande ansvar att leda kommunens ekonomiska utvecklingsarbete med processer för ekonomistyrning och upphandling i fokus. Du ger stöd till politik- och tjänstemannaledning i strategiska och utvecklingsinriktade frågor. Du arbetar nära och är direkt underställd kommundirektören och du ingår i kommunens ledningsgrupp.

Du blir chef för 15 kompetenta och engagerade medarbetare vid centrala ekonomienheten, centrala utredargruppen och upphandlingsenheten. Din uppgift blir att leda och utveckla verksamhet och personal. Vi vill också att du ska kunna utvecklas hos oss och satsar därför mycket på utbildningsinsatser och ledarutveckling.

I den här rollen har du många kontaktytor inom och utanför organisationen. Du leder och ingår i flera samverkansgrupper och rapporterar kontinuerligt till kommunstyrelsen. Vi tror att tydlighet i kombination med handlingskraft och diplomati kommer göra att du skapar förtroendefulla relationer.

I arbetsuppgifterna som ekonomichef ingår självklart att ansvara för att kommunens planerings- och uppföljningsprocesser drivs samordnat gällande budget, uppföljningar, verksamhet och kvalitet. Du har ett nära samarbeta med den centrala ekonomienhetens controller. Din uppgift blir att biträda kommunstyrelsen i deras ekonomiska uppsiktsansvar. Vidare arbetar du både strategiskt och operativt med beslutsunderlag och rapporter. En viktig del är att föra dialog och förmedla kunskap till förtroendevalda och verksamhetens ledning om underlag för prioriteringar och beslut.

Upphandling av nytt beslutsstödsystem och implementering av e-handel står inför dörren - där kommer du ha en viktig funktion att fylla.

Kvalifikationer

Vi söker en framtidsinriktad ekonomichef som är nyfiken och spanar bortom horisonten. Vi vill att du på lång sikt är beredd att engagera dig i Avesta och vår framtid. Du är driven, utvecklingsinriktad och ser möjligheterna med digitalisering för att effektivisera processer och ge bättre service. Tillsammans med ditt team tar du Avesta kommuns ekonomiska arbete in i framtiden.

För att lyckas i rollen som ekonomichef hos oss behöver du ha en fallenhet för att jobba med både människor och siffror. Du behöver också vara analytisk och ha en förmåga att se helheten. Då rollen är komplex söker vi dig som redan nu är trygg i dig själv och i ditt ledarskap. Vi vill att du har ett intresse för ledarskap och erfarenhet av att arbeta som chef. Du är ledaren som både är lyhörd och kan ställa krav. Din förmåga att balansera tillit och ansvar i kombination med att du är bra på att ge feedback får andra att växa. Vi vill att du leder medarbetarna med omtanke och tydlighet.

I rollen som ekonomichef är det av stor vikt att du är trovärdig och har hög integritet. Du kan omsätta politiska beslut och riktlinjer till praktisk handling. Förmåga att organisera arbetet och att skapa struktur är en förutsättning för att klara uppdraget. Det är också viktigt att du är kommunikativ och kan anpassa budskap till olika mottagare - helt enkelt att du har förmåga att omvandla ekonomiska resonemang till ett språk som också icke-ekonomer kan ta till sig.

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomi och erfarenhet av att arbeta med kvalificerat ekonomiarbete på ledningsnivå inom offentlig sektor. Du har god förståelse för hur politiskt styrda organisationer fungerar och är van att röra dig i tjänstemannamässiga och politiska miljöer. I den här rollen behöver du ha goda kunskaper i den kommunala redovisningslagen. Det är också bra om du redan nu har grundläggande kunskaper om LOU och att du i alla fall är bekant med kommunallagen, förvaltningslagen och offentlighetslagstiftningen.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning, heltid och med tillträde enligt överenskommelse. Referensnummer är C23065/2018.

Information om tjänsten

Anders Friberg, Kommundirektör, 0226-645002, anders.friberg@avesta.se

Jenny Lyxell, Rekryterare, 0226-6456 89, jenny.lyxell@avesta.se

Fackliga företrädare

www.avesta.se/jobb, Fackföreningar

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här.

Övrigt

Den här tjänsten är säkerhetsklassad, vilket bland annat innebär att du måste vara svensk medborgare för att vi ska kunna anställa dig. Vi tillämpar förordnanden på alla våra chefstjänster. Det innebär att du får en tillsvidareanställning i botten och ett tidsbegränsat chefsförordnande.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram