Ekonomichef Barn- och utbildningsförvaltningen

Trygg och modig ekonomichef sökes till barn- och utbildningsförvaltningen!

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 53 förskolor, 27 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter plus ett antal gemensamma enheter som exempelvis särskolan. Tillsammans är vi cirka 3700 medarbetare. Sedan 1 januari 2019 har vi tre nämnder i vår förvaltning, förskolenämnd, grundskolenämnd, gymnasienämnd.

Nu söker vi dig som vill vara med och bidra med din kompetens och engagemang i vår spännande, stora och viktiga förvaltning! Är du vår nästa ekonomichef?

Arbetsuppgifter

Som ekonomichef ansvarar du för att på ett övergripande plan att utveckla den strategiska inriktningen samt den övergripande planerings- och uppföljningsprocessen inom ekonomiområdet på Barn- och utbildningsförvaltningen. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och din närmsta chef är förvaltningschefen. Du samverkar mycket med förvaltningens 3 nämnder, de tre skolcheferna samt Eskilstuna kommuns övergripande strategiska ekonomifunktion.

Du är personalansvarig för ett team om ca 10-13 kompetenta personer inom ekonomi, fastighet och inköp och tillsammans skapar ni förutsättningar för att utveckla det kvalificerade stödet till förvaltningens olika verksamheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomiområdet med minst 5 års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete samt minst 3 års erfarenhet som chef. Du är van att arbeta på strategisk nivå och har en förståelse för hur en politisk styrd organisation fungerar. Din bakgrund har gett dig en god och gedigen kunskap i ekonomifrågor och du har kunskap om vilka utmaningar som finns inom området.

Rollen som ekonomichef hos Eskilstunas största förvaltning med verksamheter som drivs med hjälp av både kommunala och statliga medel ställer krav på en förmåga att kunna snabbt anpassa efter de förändringar som sker. Rollen är komplex och du samverkar mycket med både politiker i nämnden och tjänstemän. Detta ställer krav på förmågan att kunna balansera, prioritera och vara lyhörd gentemot de uppdrag som du får.

För att lyckas i denna tjänst är du trygg i både dig själv och din kompetens och är en engagerande och modig ledare som vågar fatta beslut och driva frågor framåt på ett prestigelöst, kommunikativt och professionellt sätt. Du arbetar mot uppsatta mål och har en god förmåga att arbeta såväl strategiskt som taktiskt, är inte rädd för att utmana till nya tankar i syfte att förbättra och förstår vikten av att skapa och bibehålla förtroendefulla relationer på alla nivåer i organisationen. Du är förtroendeingivande och har förmågan att kunna förklara på ett pedagogiskt sätt.

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Kontakt och information om tjänsten

Sonja Sand, Rekryteringskonsult, 016-710 39 60

Ingrid Sköldmo, Förvaltningschef BoU, 0703-491045

Facklig företrädare

Namn på facklig företrädare lämnas vid förfrågan.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Sista ansökningsdag är 28/3. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer som är 5100.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas. Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram