Ekonomichef Ludvika kommun

Vi söker en Ekonomichef som brinner för ledarskapsfrågor och som gillar att driva utvecklingsarbete.

Stöd och styrningsförvaltningen arbetar med att effektivisera verksamheten för att frigöra medel till kärnverksamheterna i de övriga förvaltningarna. Förvaltningen arbetar med en hög grad av samordning och standardisering för att säkerställa helhetssyn, effektivitet och kvalitet. En annan mycket viktig del av verksamheten är att utveckla och förvalta kommunens gemensamma processer och arbetssätt.

Arbetsuppgifter

Som ekonomichef har du det övergripande ansvaret för kommunens strategiska frågor inom ekonomiområdet som ekonomistyrning och planerings- och uppföljningsprocesser. Ekonomienheten har det operativa ansvaret för redovisning, budget, prognoser och bokslut med tillhörande redovisningsfrågor. Däri ligger även ansvaret för de system som omfattar dessa områden.

Ekonomerna för samtliga förvaltningar är placerade på ekonomienheten som för närvarande består av 13 personer. Budgetansvaret omfattar hela ekonomienheten, redovisningschefen har personalansvar över redovisningsgruppen som består av 4 personer. Därutöver har du personalansvar över samtliga inom enheten. Du rapporterar till stöd- och styrningschefen (enligt nya kommunallagen) och ingår i dess ledningsgrupp. (Den 1 januari 2018 upphör namnet stöd- och styrningsförvaltningen, nytt namn blir Kommunstyrelsens förvaltning)

Det pågår ett omfattande processkartläggnings- och verksamhetsutvecklingsarbete inom stora delar av stöd- och styrningsförvaltningen, som förutom ekonomi även består av IT, personalenhet, kanslienhet, arbetsmarknadsenheten och Upphandlingscenter. Vi ser över vilket stöd som våra verksamheter behöver för att kunna utföra ett kvalitetssäkert och effektivt arbete.

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning, gärna civilekonom. Du har erfarenhet från kvalificerad ekonomistyrning och är kunnig i de lagar som vi hanterar inom vår verksamhet, till exempel momsregler. Du har erfarenhet och intresse av att driva förändringsarbete och verksamhetsutveckling inom ekonomiområdet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba i en politiskt styrd organisation samt om du har utbildning inom personal-/HR-området.

Som ekonomichef bidrar du med en helhetssyn och förståelse för uppdraget både internt inom enheten men också i kommunens organisation och du har en god förståelse för den politiska processen.

Du har stort intresse av och erfarenhet av chefs- och ledarskap inom området. Du är bra på att kommunicera (internt och externt), skapa arbetstrygghet och delegera arbetsuppgifter utifrån enhetens kompetens och kunskap. Du är lugn, strukturerad och rättvis.

Tycker du att det verkar intressant, tveka inte att ansöka redan idag!

Anställningsvillkor

Heltid, tillsvidareanställning, fr o m  enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 2018-01-07.
Du är välkommen att söka här.

Kontaktperson

Jan Lindström Kommunchef Tel 0240 - 86155

Facklig kontaktperson
Vision, Ledarna, Jusek och Civilekonomerna genom Kommunens växel 0240 - 86 000.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram