Ekonomichef Sunne kommun

Sunne i Värmland är platsen där modet växer, livet är enkelt och allting är möjligt. Här finns ett rikt föreningsliv där du kan utöva dina intressen. På fem minuter tar du dig mellan spabesöket, shoppingen, skogspromenaden, teatern, badet, golfrundan, skidåkningen eller vad du nu väljer. Kommunen är känd för sina många arrangemang och ett varierat näringsliv med små och medelstora företag. Läs mer om Sunne på sunne.se
Välkommen!

Beskrivning

Ekonomienheten driver det operativa arbetet och det strategiska utvecklingsarbetet inom ekonomi-och upphandlingsområdet. Ekonomienheten svarar för service och konsultativt stöd inom budget-, redovisnings- och inköpsområdet till våra ledare och förtroendevalda.
Kommunens värdegrund är respekt, utveckling och professionalism och genomsyrar den dagliga verksamheten och långsiktiga beslut. Ledarskap i Sunne kommun innebär att;

  • Jag respekterar politiskt fattade beslut och förmedlar Sunne kommuns övergripande mål till mina medarbetare och tar ansvar för att målen följs upp och uppnås
  • Jag agerar utifrån ett professionellt förhållningssätt och har ett helhetsperspektiv där samverkan är självklar
  • Jag tar ansvar för att min verksamhet kommunicerar med medborgare/kunder och medarbetare på ett professionellt sätt
  • Jag främjar ett kreativt och tillåtande arbetsklimat där mina medarbetare får förutsättningar att utvecklas och vara delaktiga i det pågående arbetet
  • Jag är arbetsgivarens representant och genomför varje år resultat- och utvecklingssamtal med mina medarbetare

Arbetsuppgifter

I rollen som Ekonomichef ansvarar du för det övergripande ansvaret för kommunens arbete inom ekonomistyrning, vilket innebär bland annat upprättande av årsredovisning, bokslut, budget, månadsrapporter, redovisning, ekonomiska uppföljningar, skatteunderlagsprognoser och deklarationer. Du ansvar att säkerställa att redovisningen håller en hög kvalitet och att det finns en god intern kontroll på plats. Enheten ansvarar också för förvaltning av kommunens ekonomisystem. Till din hjälp har du åtta engagerade och duktiga medarbetare.

Ekonomienheten, som du leder, har i uppgift att skapa förutsättningar för en god ekonomisk hushållning samt stödja kommunens verksamheter, chefer och politiska ledning med beslutsunderlag inom ekonomiområdet. Ekonomichefen arbetar nära den politiska organisationen och är direkt underställd kommunchef. Du ingår även i kommunens ledningsgrupp.

Du arbetar för att skapa förutsättningar för att medarbetare ska kunna utvecklas genom att ta tillvara deras kompetens, kreativitet och därigenom skapa en god arbetsmiljö.

Kvalifikationer

Vi söker dig med universitetsexamen med ekonomisk inriktning och har erfarenhet av arbete med kvalificerade ekonomiska frågor i en större organisation. Du har chefserfarenhet som är väl dokumenterad och vitsordad samt erfarenhet av utvecklingsarbete och förmåga att driva förändringsprocesser.

Som person är du strategisk, stresstålig och omvärldsorienterad. Du är relationsskapande och har lätt för att kommunicera och inspirera andra är bra på att samarbeta och samverka. Du är van att arbeta självständigt och att skapa förutsättningar och en bra struktur för dina medarbetare. Du är väl förtrogen med IT stöd.

Sunne kommun tar emot ansökningar via länken i annonsen och meddelande om tjänsten ges via din inloggning i systemet. Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform

Tillsvidareanställning, heltid och med tillträde enligt överenskommelse.

Kontakt

Berit Westergren, Kommunchef, 070-190 35 56

Dan Levin, Personalchef, 072-206 09 85

Facklig företrädare

Nås via kommunens växel, 0565-160 00.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här.  Referensnummer 2018/86. Sista ansökningsdag är 2018-08-05.