Ekonomichef, Svenljunga kommun

I Svenljunga har vi den lilla kommunens fördelar, nära till varandra, till idéerna och till besluten. Njut av bad och fiske i våra 300 sjöar eller ströva i härlig natur. Välkommen till den sydligaste kommunen i Västra Götaland. Nära till lugnet men också till storstadspulsen. Svenljunga kommun – vi erbjuder det godaste livet!

Svenljunga kommuns ekonomienhet är en övergripande centralt placerad enhet och är en del av Kommunstyrelseförvaltningen. Enheten består idag av fyra ekonomer, som var och en arbetar mot en av våra fyra förvaltningar, tre ekonomiassistenter och en upphandlare/inköpssamordnare. Som ekonomichef rapporterar du direkt till kommunstyrelsen och kommunchefen, samt ingår i kommunens ledningsgrupp.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder en nyckelfunktion som ekonomichef hos oss i Svenljunga kommun där du inom flera frågor och områden kommer att representera kommunen. Som ekonomichef har du bland annat ansvaret för kommunens samlade in- och utbetalningar, redovisning och finansiering, budget och uppföljning, intern kontroll, inköpsansvar, administration av kommunens fordonspark, försäkringsskydd och att driva den ekonomiska styrprocessen i sin helhet. En stor del av uppdraget är att kommunicera ekonomisk information både internt och externt. Svenljunga kommun har en omsättning på ca 750 miljoner kronor.

Till din hjälp har du engagerade och kompetenta medarbetare inom ekonomiavdelningen, för vilka du har personal- och verksamhetsansvar för.

Kvalifikationer

Du är en erfaren och utvecklingsinriktad ekonom med högskoleexamen. Du har en gedigen erfarenhet av redovisning- boksluts och rapporteringsarbete. Goda kunskaper i Excell, ekonomisystemen Visma/Aditro och mål- och resultatuppföljningssystemet Hypergene är meriterande för tjänsten.

De personliga egenskaper som krävs för att vara framgångsrik i rollen som ekonomichef är att du är en trygg och stabil person. Du har ledarerfarenhet och van vid att arbeta som chef där du har förmågan att entusiasmera, leda och stötta dina medarbetare. Du är en person som samarbetar och kommunicerar både sakligt och pedagogiskt. Rollen som ekonomichef kräver både eget beslutsfattande och en förmåga att anpassa sig till politiskt fattade beslut.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten

Erfarenhet

Erfarenhet krävs. Vi kommer att behandla ansökningarna löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista datum för ansökan. Vi kommer att kalla till intervjuer redan den 19/12 och eller den 20/12. Vi ber dig därför att inkomma med din ansökan så snart som möjligt. Glöm inte att motivera varför just du är lämplig för denna tjänst. Välkommen med din ansökan!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Arbetstid: Dagtid.

Tillträde: Tjänsten tillträdes efter överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdag 2018-01-07. Arbetsgivarens referensnummer: 146/2017. Du är välkommen att söka här.

Upplysningar lämnas av

Magnus Nilsson
Kommunchef
Telefon: 0325-18341
E-post: magnus.nilsson@svenljunga.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0325-18000