Ekonomichef till Barn- och utbildningsförvaltningen, Eskilstuna kommun

Vi ger dig stora möjligheter att forma och utveckla morgondagens Barn- och utbildningsförvaltning.

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Barn och utbildningsförvaltningen har under Barn- och utbildningsnämnden det samlade ansvaret för tre kommunala verksamhetsområden; förskola, grundskola och grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola samt tre stödenheter i form av ekonomi, HR och kvalitet och kommunikation. Förvaltningen har ca 3 800 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Eskilstuna utvecklas som aldrig förr. Våra ambitioner är höga, vi utvecklar ständigt verksamheten för att skapa möjligheter för Eskilstunabon att leva ett gott & tryggt liv.
Nu erbjuder vi en nyckelroll för dig som vill göra skillnad! Vi söker en ekonomichef som ges stora möjligheter att påverka, utveckla och forma morgondagens Barn- och utbildningsförvaltning.

Som ekonomichef ansvarar du för att på ett övergripande plan utveckla den strategiska inriktningen samt den övergripande planerings- och uppföljningsprocessen inom ekonomiområdet på Barn- och utbildningsförvaltningen. Du ansvarar även för långsiktiga frågor kring lokalförsörjning, säkerhet, upphandling och systemförvaltning.

Du arbetar nära och utvecklande med ditt team som består av 17 medarbetare i form av bl.a. controllers, ekonomer, fastighetsplanerare, systemförvaltare och säkerhetssamordnare. Tillsammans skapar ni förutsättningar för att utveckla det kvalificerade stödet till förvaltningens olika förskolor och skolor så de blir konkurrenskraftiga och når sina verksamhetsmål med fokus på barns- och elevers kunskapsutveckling.

Du rapporterar till förvaltningschefen och ingår i förvaltningens ledningsgrupp, som tillsammans med dig består av sju personer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill och kan tänka nytt och som gillar utmaningar. Du har en akademisk examen inom ekonomiområdet med minst 5 års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete samt minst 3 års erfarenhet som chef. Du är van att arbeta på strategisk nivå och har en förståelse för hur en politisk styrd organisation fungerar. Din bakgrund har gett dig en god och gedigen kunskap i ekonomifrågor och du har kunskap om vilka utmaningar som finns inom området.

För att lyckas i denna tjänst är du trygg i både dig själv och din kompetens och är en engagerande och modig ledare som vågar fatta beslut och driva frågor framåt på ett prestigelöst, kommunikativt och professionellt sätt. Du arbetar mot uppsatta mål och har en god förmåga att arbeta såväl strategiskt som taktiskt och förstår vikten av att skapa och bibehålla förtroendefulla relationer på alla nivåer i organisationen.

Anställningsform

Tillsvidareanställning. Heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast 2017-08-06. Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.

Kontakt

Joanna Lindgren
Rekryteringskonsult
tel.016-7101972

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram