Ekonomichef till Bromma stadsdelsdelsförvaltning

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Bromma är en av stadens mest expansiva stadsdelar med ökande befolkning och tillkommande bostäder. Här finns vackra naturområden med naturreservat, strandbad och blandad bebyggelse. De goda kommunikationerna och närheten till centrala staden gör det lätt att ta sig till Bromma. Förvaltningskontoret är i Alvik. I stadsdelen bor ca 78 000 invånare och inom 3 år beräknas vi vara 84 000. I förvaltningen arbetar ca 1 500 medarbetare inom verksamheterna förskola, äldreomsorg, funktionsnedsättning, socialtjänst, stadsmiljö och fritid.

Ekonomienheten ger stöd och service till verksamheterna i ekonomiska frågor och har ett strategiskt ansvar för utveckling av ekonomistyrningen. Förvaltningen har en budgetomslutning på 1,5 mdkr.

Arbetsuppgifter

Som ekonomichef ansvarar du för stadsdelens budget- och prognosarbete på kort och lång sikt, redovisning och bokslut. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Du har en viktig roll i förvaltningens förmåga att skapa helhetssyn samt anpassa och utveckla verksamheter i tid. Du har ett helhetsansvar för att planera, prioritera, genomföra och följa upp förvaltningens ekonomistyrning.

Du leder ekonomienheten som består av tre ekonomicontrollers och en redovisningsansvarig Enheten ingår i den administrativa avdelningen som i övrigt består av en personalenhet, stabsenhet och teknisk enhet. Du ingår i stadens nätverk för ekonomichefer och har ett nära samarbete med stadens centrala ekonomifunktion.

Du förstår och har erfarenhet av ekonomiarbete och vad det innebär att arbeta inom politiskt styrd verksamhet och du trivs med det. Vi söker dig som kan och vill arbeta såväl strategiskt som praktiskt inom ekonomiområdet.

Du vet hur man skapar goda resultat inom uppsatta ramar. Du är en prestigelös person som är trygg i dig själv. Du har lätt för att samverka med andra – så väl inom som utom förvaltningen. Du är analytisk, strukturerad och har hög omvärldskunskap.

Du har akademisk utbildning med inriktning mot ekonomi eller motsvarande. Du är pedagogisk och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har goda ledaregenskaper, är inkluderande och har god förmåga att utveckla medarbetare i din närhet. Du har kunskap om och erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete inom ekonomiområdet.

Kvalifikationer

Stockholms stad arbetar med kompetenbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform

Tillsvidareanställning. Heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdag 2017-03-03. Referensnummer 2017/717. Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.

Kontakt

Peter Dacke, tel. 0850806065
Lena Holmdahl, tel. 0850806021

Facklig företrädare  

SACO Marcus Sjöberg, tel. 08-50806327

Vision Kamilla Lantz, tel. 08- 508 406 45 / 0761-24 06 45

Ledarna Karin Wrannvik, karin.wrannvik@stockholm.se