Ekonomichef till Falköpings kommun

Vi söker en ekonomichef med fokus på strategiskt ledarskap. Ditt uppdrag är att leda arbetet med verksamhets- och ekonomistyrning i en kommun där vi har fokus på hållbar utveckling och där vi värnar om livskvalitetsfrågorna för att öka välbefinnandet och trivseln för de som bor och verkar i Falköping. Vår gemensamma värdegrund utgår från att vi som medarbetare är till för Falköpingsborna. Vi erbjuder meningsfulla och viktiga arbeten, goda utvecklingsmöjligheter och ett gott arbetsklimat med engagerade kollegor.

Arbetsbeskrivning

Som ekonomichef leder du kommunens arbete med verksamhets- och ekonomistyrning med tydlig koppling till kommunens målarbete och långsiktig hållbar ekonomi i balans.

Du ska utifrån en helhetssyn samverka med förvaltningarna och den politiska ledningen i att driva utvecklingsprocesser inom ekonomiområdet.

Du leder, samordnar och följer upp kommunens arbete med flerårsplan, budget med mera. Du leder arbetet på ekonomiavdelningen, med personal- och arbetsmiljöansvar.

I kommundirektörens ledningsgrupp bidrar du till ett helhetsperspektiv med fokus på ständig utveckling för medborgarnas bästa.

Kvalifikationer

Du har en utbildning som Förvaltningsekonom eller motsvarande.

Praktisk erfarenhet av vara ledare/chef, flera års yrkeserfarenhet från ekonomiområdet samt erfarenhet av kommunövergripande arbete med ekonomifrågor i kommunal verksamhet.

Som person bidrar du med en helhetssyn och förståelse för uppdraget och har en god förståelse för den politiska processen. Du är tydlig i din kommunikation och kan initiera och leda ekonomiprocesser. Du har förmåga att skapa engagemang och delaktighet, kan leda andra och fatta beslut.

Rollen förutsätter att du har en strategisk och konsultativ förmåga, att du är analytisk och har lätt för att samverka såväl internt som externt.

Ansökan

Sista ansökningsdag 2017-10-01. Jobb ID: 29394.
Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.

Kontaktperson

Vill du ha mer information kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Angela Ekelöf på nr 0340-664271, angela.ekelof@se.experis.com. Du hittar mig också på Linked-in: https://www.linkedin.com/pub/angela-ekelof/31/b10/43.

Vi ser fram mot din ansökan!