Ekonomichef till Salems kommun

Ekonomienheten i Salems kommun söker en ekonomichef som kommer att leda ett team av 10 personer

Salem är den nära kommunen. Här är det nära till beslut och påverkan, nära till rekreation i naturreservat och lokal service. Stockholm når du på 30 minuter med bil eller tåg. Vi har 16 000 invånare och närmare 1000 anställda. Vårt arbete genomsyras av värdeorden samarbete, tillgänglighet, engagemang och nytänkande. 

Våra verksamheter visar ofta mycket goda resultat. Ditt arbete är viktigt och bidrar till att kommunen blir ännu mer attraktiv att bo och leva i. Vi erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, en rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt. Vi strävar också efter mångfald och jämställdhet.

Ekonomienheten i Salems kommun söker en ekonomichef som kommer att leda ett team av 10 personer. Salems kommun är en arbetsplats där mångfald möts, möjligheter föds och där vi tillsammans strävar efter enade mål. Ekonomienheten är en del av kommunstyrelsens förvaltning och ligger i Salems kommunhus. Precis intill Salem centrum har du din arbetsplats med närhet till affärer, restauranger och grönska. Salems kommun är något för alla!

DITT UPPDRAG

I rollen som ekonomichef kommer du på att ett tryggt och stabilt sätt leda dina kollegor i arbetet genom att sträva mot gemensamma mål och nå goda resultat. Du kommer ha ansvar för 10 kollegor, ingå i kommunens ledningsgrupp och du kommer rapportera till kommundirektören. Du kommer att arbeta med budget, bokslut och redovisning tillsammans med ditt team. Därtill hanterar du frågor rörande t.ex. investeringar, likviditet, finansiering och värdepappersförvaltning kopplad till kommunens pensionsskuld. Du kommer arbeta nära kommunförvaltningarna och dess chefer, överblicka och stötta i olika projekt och vara involverad i olika verksamhetsfrågor med ekonomisk bäring inom den kommunala verksamheten.

Anställningsform: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

VEM ÄR DU?

Som ledare är du trygg, stabil och lojal. Du vill se dina kollegor utvecklas och har ett coachande förhållningssätt. Eftersom du kommer att jobba nära ekonomienheten med 10 direktrapporterande kollegor och samtidigt ha en kontinuerlig dialog med kommunförvaltningarna och de förtroendevalda nämnderna krävs en god kommunikativ och skriftlig förmåga. Du är beslutsam och väjer inte för utmaningar. Vi ser att du arbetar hårt, kan sakfrågorna och samtidigt är en närvarande ledare. Det är en varierad roll som erbjuder både utmaningar och möjligheter. Vi är måna att hitta rätt person och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

KVALIFIKATIONER?

I denna roll söker vi dig med tidigare chefserfarenhet om minst 5 år. Vi ser att du har universitets/högskoleexamen inom ekonomi. Du har erfarenhet av kvalificerad redovisning, budget och bokslut. Intresse för och arbetserfarenhet av investeringsprojekt är en fördel. Att tidigare ha arbetat i en politiskt styrd organisation är meriterande men inget krav.

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar Salems kommun med HRM Affärsutveckling. Sista ansökningsdag är den 27e april, men vänta inte med din ansökan då vi behandlar ansökningar löpande.

Gör en digital ansökan genom att klicka här.

Vid frågor är du välkommen att kontakta Lars Anderberg, ansvarig rekryteringskonsult, lars.anderberg@hrmab.se eller 0705-79 57 60.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram