Ekonomichef till Socialförvaltningen, Jönköpings Kommun

Är du en erfaren och slipad ekonom med öga för detaljer? Har du förmåga att se verksamheten i ett helhetsperspektiv och är du en kommunikativ ledare, som vill driva Socialförvaltningens ekonomiarbete i en av Sveriges mest tillväxtstarka kommuner? Då har vi tjänsten för dig!

Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.

I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.

Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

 Arbetsuppgifter

Som ekonomichef inom Socialförvaltningen ansvarar du för arbetet med förvaltningens budget och uppföljning. Du leder, planerar, fördelar och följer upp arbetet inom ekonomienheten som i dagsläget utgörs av ett 20-tal medarbetare. I din roll som ekonomichef driver du utvecklingen av de förvaltningsövergripande ekonomiprocesserna och har det strategiska ansvaret inom ekonomiområdet. Vidare genomför du ekonomiska utredningar och ansvarar för att skapa förutsättningar till en god ekonomisk resurshållning och kostnadseffektivitet. Som ekonomichef är du en del av förvaltningens ledningsgrupp samt ingår i ett nätverk med ekonomiansvariga för kommunens övriga förvaltningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsexamen med ekonomisk inriktning. Du har flera års erfarenhet av arbete med kvalificerade ekonomiska frågor på ledningsnivå. Vi ser att du har erfarenhet av arbete i en större organisation och du har förståelse för vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd verksamhet. Vi vänder oss till dig som helst har några års erfarenhet av personalansvar och verksamhetsledning. Kunskaper om lagar och regler kopplade till offentlig förvaltning är en förutsättning och något du har erfarenhet ifrån.

Som ekonomichef ser vi att du har god social och kommunikativ förmåga, du är lyhörd och har ett inkluderande synsätt i ditt ledarskap och förmåga att fatta beslut med gott omdöme. Du har en mycket välutvecklad analytisk förmåga, har öga för detaljer men arbetar med verksamhetens helhet i fokus. Med dina väl utvecklade ekonomiska färdigheter och kunskaper samt personliga mognad har du förmåga att motivera och inspirera dina medarbetare till ett framgångsrikt lagarbete med kvalitativa resultat. Du kan prioritera, delegera och har ett strategiskt synsätt och har förmågan att se synergier och påverkansfaktorer ur ett brett perspektiv. Du arbetar målinriktat och har förmågan att bryta ner visioner och långsiktiga strategier till konstruktiva och genomförbara planer och delmål.

Flexibilitet, samarbetsförmåga, ett strukturerat arbetssätt och en positiv inställning är andra färdigheter och egenskaper vi värderar högt.

Vi erbjuder dig:

– Ett stimulerande arbete i en verksamhet under ständig utveckling
– Förmånen att leda en kompetent och väl sammansvetsad personalgrupp
– Spänningen och utmaningen att vara en del av de samhällsförändringar som påverkar socialförvaltningens verksamheter och uppdrag
– Möjlighet att påverka genom att vara en del av förvaltningens ledningsgrupp
– Individuell lönesättning
– Subventionerad friskvård
– Rabatt på länstrafikens årskort och biobiljetter
– Betald semester redan första anställningsåret

Övrigt

Tjänsten är tillsvidare med 100% tjänstgöringsgrad. Vi kommer i denna rekryteringsprocess att använda oss av arbetspsykologiska analyser. Arbetsprov kan också komma att bli aktuellt. Vi har för avsikt att påbörja urvalsarbetet runt v 15-16. Välkommen med din ansökan!

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2018-04-08. Du är välkommen att söka här. 

Upplysningar

För mer information om tjänsten kontakta Karl Gudmundsson Socialdirektör 036-10 60 15.