Ekonomichef till Välfärd Gävle

Som ekonomichef i Välfärd Gävles möjligheter att möta de framtida utmaningarna på ett bra sätt.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 7 500 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Välfärd Gävles 3 300 medarbetare gör Gävle tryggare för äldre, personer med funktionsvariationer och människor i utsatta situationer. Vi jobbar även med att skapa de bästa förutsättningarna för lärande och personlig utveckling. Vi erbjuder framtidsyrken som både utmanar och utvecklar och du jobbar med sånt som är viktigt på riktigt. Tillsammans gör vi Gävle tryggare!

Arbetsbeskrivning

Drivs du av att arbeta i en central roll med ekonomi i en stor offentlig organisation? Då kan du vara Välfärd Gävles nya ekonomichef! Vi behöver din kompetens och din förmåga. Gör Gävle hållbart tillsammans med oss!

Som ekonomichef arbetar du på en strategisk nivå för hela Välfärd Gävle samt mot de tre nämnderna: socialnämnden, omvårdnadsnämnden och arbetsmarknads- och funktionsrättsnämnden.

Rollen som ekonomichef är central i Välfärd Gävles möjligheter att möta de framtida utmaningarna på ett bra och medvetet sätt, och du förväntas tillsammans med sektorns ledning ta ett gemensamt ansvar för att vi ska lyckas med vårt uppdrag.

Du ansvarar för styrning, utveckling och uppföljning av sektorns ekonomiprocesser. Du har också ett övergripande ansvar för budgetarbete, uppföljningsarbete inklusive prognoser, för internkontroll, resursfördelning inom sektorn, för ekonomiska analyser och för löpande uppföljning.

En viktig del i rollen framgent består i att vidareutveckla formerna för budgetering, ekonomistyrning och tillsammans med andra strategiska roller vår interna kontroll. Du rapporterar till sektorchef och till våra nämnder, och arbetar på strategisk nivå med sektorns kontorschefer.

Du kommer ha ett nära samarbete med sektorns kontorschefer och rapporterar direkt till sektorchefen samt till nämnderna.

Kvalifikationer

Du är utbildad civilekonom, gärna med inriktning mot redovisning och har flera års dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter på strategisk nivå.
Det är meriterande för tjänsten om din arbetslivserfarenhet är från offentlig verksamhet och om du har erfarenhet av att leda större projekt.

Som person är du kommunikativ med en förmåga att förklara ekonomiska processer och samband på ett pedagogiskt och medvetet sätt för din omgivning. Du samarbetar väl med chefer och medarbetare på ett situationsanpassat sätt, och når framgång genom samverkan och samsyn.

Med din erfarenhet inom ekonomiområdet tar du dig an komplexa problem och ser såväl lösningar som ständiga förbättringar som en naturlig del i arbetet. Du analyserar problem och utvecklar verksamheten på en strategisk nivå.

I ditt arbete är du såväl strukturerad som noggrann med ett stort intresse för området.

Du har goda kunskaper av att arbeta i Officepaketet, framförallt med Excel. Erfarenhet av Agresso är meriterande.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Ansökan

Gör en digital genom att klicka här. Referensnummer VG 7/19. Sista ansökningsdag är 2019-02-10.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson

Magnus Höijer, Sektorschef Välfärd Gävle, 026-17 96 82, magnus.hoijer@gavle.se.

Facklig företrädare

Sten Öberg, Vision, 026-17 99 05, sten.oberg@gavle.se.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram