Ekonomichef till vård- och omsorgskontoret, Sollentuna kommun

Vi erbjuder ett roligt och stimulerande arbete på ett kontor med engagerade och kompetenta medarbeta

Vill du leda arbetet med att utveckla ekonomistyrningen på vård- och omsorgskontoret? Vi söker en ekonomichef till en ny tjänst direkt underställd förvaltningschefen. Som ekonomichef på vård- och omsorgskontoret kommer du tillsammans med chefer och medarbetare inom ekonomiområdet samt andra nyckelpersoner att fortsätta utveckla vårt arbetssätt för att på ett ännu bättre sätt styra och följa upp nämndens budget på drygt 900 miljoner kronor per år.

Vård- och omsorgskontoret är en beställarorganisation, och vård och omsorg utförs av ett stort antal privata företag samt ett kommunalt vårdbolag. På kontoret arbetar ett 60-tal personer fördelade på fyra avdelningar. Ekonomichefen rapporterar till förvaltningschefen och är adjungerad i vård- och omsorgskontorets ledningsgrupp. Till din hjälp finns två controllers och en ekonomiassistent med ekonomifrågor.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som ekonomichef har du verksamhets-, budget- och personalansvar för tre medarbetare. Du kommer att leda och fördela arbetet inom ekonomiområdet. Du kommer också att praktiskt delta i allt förekommande arbete inom ekonomi. Vi söker dig som kan och vill arbeta såväl strategiskt som praktiskt inom ekonomiområdet.

I uppdraget ingår att tillsammans med medarbetarna på kontoret och ekonomifunktioner på andra kontor i kommunen utveckla arbetssätt och rutiner. Budgetarbete, ekonomiuppföljning, statistik och prognosunderlag, fakturahantering samt beräkningar av avtal är några av de arbetsområden som ekonomigruppen arbetar med.

Du kommer att ansvara för planering och sammanställning av beslutsunderlag och andra sammanställningar i både ekonomiprocessen och i nämndprocessen. Tjänsten innebär många olika kontakter såväl inom kontoret som externt, och du kommer att arbeta nära förvaltningschef, avdelningschefer och flera andra specialistfunktioner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom ekonomiområdet och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Naturligtvis trivs du i rollen som chef. Du har erfarenhet av att leda utvecklingsarbete, arbetar modernt och har en god pedagogisk förmåga. Det faller sig naturligt för dig att använda bilder och diagram för att förklara komplexa sammanhang och du är en duktig skribent.

Det är nödvändigt med goda datorkunskaper och förståelse för olika system, samt mycket goda kunskaper i Excel. Du har ett systematiskt och strukturerat arbetssätt och kan hantera såväl övergripande planering som praktiska utmaningar som behöver lösas.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett roligt och stimulerande arbete på ett kontor med engagerade och kompetenta medarbetare. Vi sitter i ljusa lokaler med vidsträckt utsikt i nära anslutning till Sollentuna centrum. Kommunikationerna till och från Sollentuna är utmärkta med närhet till såväl buss- som pendeltågsstation.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Det kan bli aktuellt med provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. Vi vill att du börjar snarast efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan! Urval görs löpande under ansökningstiden.

Ansökan

Sista ansökningsdag 2017-02-06. Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här. 

Kontaktpersoner

Karin Proos
Förvaltningschef
tfn: 08-5792 2350

Katarina Salomonsson
Chef för administrativa avdelningen
tfn: 08-5792 1507

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram