Ekonomichef, Trosa kommun

Knappa timmen från Stockholm med buss, tåg eller bil har Trosa kommun blivit ett val för människor som söker en trivsam livsmiljö vid havet med möjligheter i boende och närhet till storstadsregionen. Kommunen omsätter cirka 3/4 miljard och har 750 anställda. Med cirka 12 500 invånare är vi en kommun i stadig tillväxt. Se mer på www.trosa.se

GOD EKONOMISK HUSHÅLLNING KAN VARA SKITTRÅKIGT ELLER EN LIVSSTIL…

Arbetsuppgifter

Som ledande ekonom i Trosa kommun gillar du vår utgångspunkt att medborgaren alltid är i fokus och att individen med rätt incitament gör skillnad. Din analytiska förmåga är viktig, men utan en pedagogisk ådra står du dig slätt bland starka viljor… Som ekonomichef har du ett gott omdöme och litar på din inre kompass.

Enkelhet, tydlighet och uthållighet har gjort vår ekonomiska ställning stabilt god, men i den snabbt växande lilla kommunen lurar alltid utmaningarnas grynnor under vågsvallet. För oss är du en viktig del i kommunens ledningsgrupp. Gott bemötande och tillgänglighet är viktiga honnörsord i vår tjänst för medborgarna i Trosa kommun.

Kvalifikationer

Krav på arbetlivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Du har relevant akademisk utbildning med ekonomi som viktigt inslag och i botten ett stort och brett samhällsintresse. Du har erfarenhet av leda diskussioner och vara rådgivare till andra ledare. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift.

Egenskaper

För att bli framgångsrik i rollen som ekonomichef måste du vara trygg och stabil i dig själv och i din kompetens. Du leder och motiverar dina duktiga medarbetare på ett sätt som skapar engagemang och delaktighet. Som ledare är du duktig på att lyssna och vägleda politiker och andra chefer och genom ditt förhållningssätt får du andra att växa och nå nya insikter. Du har ett strategiskt tänkande och förmåga att se till helheten. Du har en tydlighet i ditt sätt att kommunicera ekonomiska mål och begrepp på ett lättbegripligt sätt för lekmän. Du arbetar målfokuserat, strukturerat och levererar i tid. Du är bra på att samarbeta och samverka, en nödvändighet i en liten kommun med höga ambitioner. Du är strukturerad och bra på att prioritera och delegera. Du ser möjligheter i utveckling och delar vår passion för att skapa en verksamhet av rätt kvalitet med ekonomi i balans.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Heltid med tillträde enligt överenskommelse, förslagsvis till hösten 2017.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-04-18. Arbetsgivarens referensnummer: A668211.
Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen

Upplysningar

Johan Sandlund
Kommunchef
0156-520 00 (vxl)
johan.sandlund@trosa.se

Torbjörn Unnebäck
Personalchef
0156-520 00 (vxl)
torbjorn.unneback@trosa.se

Varmt välkommen med din ansökan!