Ekonomichef, Vännäs kommun

Att vara medarbetare i Vännäs kommun innebär att spela en viktig roll och göra skillnad för medborgarna. Det innebär också med stor sannolikhet att du kommer att trivas hos oss, det gör nämligen våra medarbetare! Med värdeorden nytänkande, välkomnande och livfullt som grund bygger vi välfärden tillsammans. Vi vet att olikheter berikar.

Bra kommunikationer gör att det är lätt att pendla in eller ut från Vännäs. Besök gärna www.vannas.se för mer information om kommunen.

Arbetsbeskrivning

Som ekonomichef har du ansvar för kommunkoncernens ekonomiska processer och det strategiska arbetet med koncernens ekonomiska styrning med verksamhetsfokus i grunden. Du förutsätts arbeta utifrån ett proaktivt förhållningssätt vilket för oss innebär att du är med och driver utveckling och ser var kvalitetsförbättringar kan göras så att kommunens resurser används på mest effektiva sätt i förhållande till våra förväntade resultat och faktiskt uppnådda resultat.

I detta ingår ett övergripande ansvar för den löpande ekonomiska redovisningen, årsbokslut med verksamhetsberättelser, delårsrapporter, budgetering, uppföljning och prognoser. Investeringar och hantering av kommunens finansiering och lån ingår också i uppdraget.

Du ansvarar för att ge kommunchef, ledningsgrupp och kommunstyrelsen regelbunden rapportering. Du är ett tydligt stöd till kommunchefer och förvaltningschefer genom att bistå med kunskap och underlag för väl underbyggda beslut.

Din roll finns vid Kommunledningskontoret i Vännäs. På förvaltningen finns också en ekonomiavdelning. I rollen som ekonomichef ingår att svara för att verksamheten bedrivs effektivt och levererar god service, utvecklas och förändras för att motsvara framtida krav. I uppdraget ingår även att leda arbetet i kommunens ekonomigrupp där förvaltningarnas verksamhetsekonomer ingår.

Kompetenskrav

Du har en akademisk utbildning med ekonomisk inriktning med flerårig erfarenhet från självständigt kvalificerat ekonomiarbete. Du har tidigare erfarenhet från att arbeta med förändrings och utvecklingsarbete. Det är bra om du har redovisningserfarenhet samt tidigare ledarerfarenhet gärna från en politiskt styrd organisation.

Vi söker dig som:

  • Genom din kompetens och erfarenhet har förmåga att sprida god ekonomisk insikt och hantering i organisationen.
  • Är strukturerad, noggrann och analytisk med förmåga att se helhet.
  • Är trygg, flexibel, och prestigelös med förmåga att bygga relationer både internt och externt.
  • Är initiativrik med förmåga att driva projekt- och utvecklingsarbete.
  • Känner engagemang för ekonomi och verksamhetsstyrning
  • Är en kommunikativ ledare som har förmåga att skapa förtroende och lyssna in vad dina medarbetare behöver och ger dem sedan befogenheter att själva lyckas med uppgiften.

Vännäs kommun tillämpar sex månaders provanställning vid chefsrekryteringar. Tillträde enligt överenskommelse.

Varaktighet/Arbetstid

Heltid. Tillsvidare

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-01-07. Ange referens: 88-2017. Du är välkommen att söka här.

Kontaktpersoner

Kommunchef Karolina Johansson, 070-232 1444

Controller Maria Olofsson, 0935-144 02

Personalchef Katarina Häggström, 070-225 65 45

Fackliga kontaktpersoner

VISION Per Forsman, 073-068 70 95

Välkommen med Din ansökan!