Ekonomichef, Vilhelmina kommun

Hjälp oss med vår ekonomi. Så hjälper vi dig med din fritid.

Hjälp oss med vår ekonomi. Så hjälper vi dig med din fritid.

Ett kommunhus och dess verksamheter kan ge en fyrkantig känsla – men inte här. Här har våra anställda goda utvecklingsmöjligheter och chanser att testa flera spännande yrken. Vi vill erbjuda våra arbetssökande framtidstro och en ”Vi-känsla”. Men all vaken tid tillbringas inte på jobbet, och då kan vi locka med 87 vidsträckta kvadratmil som slingrar sig från skogslandet i öst och vidare västerut över två fjälldalar som är i ständig utveckling. I hjärtat av den sköna naturen ligger Vilhelmina tätort, som utgör kommunens centrum för handel, utbildning, aktiviteter och kommunikation.

Är du analytisk? Strategisk? Utvecklingsorienterad? Bli vår ekonomis nya stöttepelare! Vilhelmina kommun söker just nu efter en ekonomichef som med drivkraft och kompetens kan samordna arbetet på den ekonomiska enheten.

Din roll som chef

I rollen som ekonomichef kommer du att leda kommunens arbete med verksamhets- och ekonomistyrning. Här är det ständiga målet en långsiktig ekonomi i balans och du ska med en helhetssyn driva utvecklingsprocesser inom ekonomiområdet.Som chef har du personal- och arbetsmiljöansvar, och under dina vingar finns en ekonomienhet som omfattar sju anställda. Som ekonomichef ingår du i kommunens ledningsgrupp och rapporterar direkt till vår kommunchef.

Du som söker

Vi vill att du som söker har en akademisk utbildning inom ekonomi och flera års arbetserfarenhet av området söker till oss. Vi ser även att du som söker har erfarenhet av ledande befattning, och det är meriterande om du sedan tidigare är bekant med att jobba i en politiskt styrd organisation. Som ledare behöver du även ha en god kommunikationsförmåga och en pedagogisk sida i såväl tal som skrift.Personliga egenskaper vi värdesätter i denna rekrytering är strategisk, analytisk och utvecklingsorienterad. Som ledare har du lätt för att skapa engagemang och delaktighet för att kunna leda och samarbeta med andra.

Vi tror att förmågan att ha en helhetssyn är nyckeln till framgång! Liksom ett koncernperspektiv och en förmåga att samverka och se olika intresseområdens behov.

Inför rekryteringsarbetet har Vilhelmina kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Körkort klass B - Bil.

Varaktighet/Arbetstid
Arbetsgivare
Heltid
Tillsvidare
Vilhelmina kommun

Lön
Postadress
Månadslön

-
91281 VILHELMINA

Ansökan

Sista ansökningsdag 2017-07-31. Ange referens: 17-82-2. Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.

Kontaktpersoner

Kommunchef Karl-Johan Ottosson, 0940-146 19
Fackliga kontaktpersoner
Ledarna Jenny Almroth (Ledarna), 0940-140 18
Civilekonomerna Marianne Näslund, 0940-14057

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram