Ekonomichef

Pensionärernas Riksorganisation, PRO påverkar och gör skillnad i frågor som är viktiga för äldre. Det handlar om ekonomi, boende, vård och omsorg och inte minst åldersdiskriminering. Vi är en intresseorganisation och mötesplatsen för cirka 350 000 medlemmar. På PRO:s kansli i centrala Stockholm arbetar idag 28 medarbetare som arbetar med intressepolitik, kommunikation och medlemsservice. Tillsammans driver vi pensionärernas intressen, samtidigt som vi erbjuder medlemmarna engagerande aktiviteter och personlig utveckling.

Om tjänsten

Ditt uppdrag är att styra och leda PRO:s ekonomi- och IT-arbete. Tillsammans med ditt team på fyra medarbetare kommer du att bygga upp vår nya enhet och inrätta rutiner och tydlig intern ansvarsfördelning.

Du ansvarar för organisationens ekonomihantering. I detta ingår analys, budget och uppföljning kopplad till uppsatta mål samt sammanställning av bokslut. Enheten hanterar även organisationens samtliga inköp och avtal samt löner.
Du har ett övergripande ansvar för samtliga IT-relaterade projekt och fångar tillsammans med enheten upp de utvecklingsbehov som finns i organisationen. Du har vana av att delta i kravställan, upphandla och förhandla avtal. Mer specifikt är du systemägare för ekonomi- och lönesystem, telefoni och mejlfunktion.

Du rapporterar till förbundssekreteraren och ingår i PRO:s ledningsgrupp.

Vi söker dig som är strategisk, handlingskraftig, resultatinriktad och drivs av att vilja medverka till PRO:s framgång. Du är strukturerad, noggrann, är en lagspelare, har lätt för att kommunicera muntligt och skriftligt samt erfarenhet av att stödja chefer.

Vi ser att du har en ekonomiutbildning på högskolenivå. Du har goda kunskaper inom IT och erfarenhet från arbete inom ekonomi och IT.

Du erbjuds arbete i en kunskapsintensiv organisation med engagerade medarbetare där du kommer att ha stort eget ansvar och befogenheter. Du har förståelse för vad det innebär att arbeta i en demokratiskt styrd folkrörelse.
Anställningen är en tillsvidareanställning, heltid, vi tillämpar provanställning.

Information och ansökan

För mer information om tjänsten kontakta förbundsekreterare Johanna Hållén, mobil 072 710 601 eller eller HR chef Birgit Gadde, mobil 070- 605 0009.

Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Välkommen med din ansökan till tjänsten på rekrytering@pro.se .