Ekonomicontroller

Vad innebär arbetet?

Vi söker en ekonomicontroller med huvudansvar för budget och uppföljning av socialnämnden och gemensamma familjerättsnämnden. Du samordnar budgetprocessen för nämnderna och följer upp budget, avtal och verksamheter med analyser. Du gör ekonomiska sammanställningar och analyser till planerings- och uppföljningsdokument på egen hand och tillsammans med budgetansvariga chefer. Du är huvudskribent för dessa delar i nämndernas verksamhetsplaner, delårsrapporter och årsredovisningar och arbetar självständigt med dessa processer. Du är ett kvalificerat stöd till socialchef och enhetschefer i ekonomiska frågor.

I tjänsten ingår även att ansöka om statsbidrag, rapportera in underlag för statistik, ta fram underlag och analysera verksamhetsdata ur förvaltningens system Treserva.

En stor del av uppdraget kommer att vara att utveckla och effektivisera den ekonomiska och administrativa processen inom förvaltningen.

Solna stad använder Stratsys och QlikView för ekonomi- och verksamhetsstyrning samt ekonomisystemet Raindance. En god förmåga i dessa verktyg är meriterande. Du ingår i stadens nätverk för ekonomer och har ett nära samarbete med stadens centrala ekonomiavdelning.

Tjänsten är placerad i stab direkt under socialchefen.

Vem söker vi?

Du har relevant högskoleutbildning, flera års arbetslivserfarenhet och har exempelvis arbetat som ekonom/controller i en annan kommun, gärna inom socialtjänsten. Du är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift och har en god stilistisk förmåga. Meriterande är om du har erfarenhet av att arbetsleda.

Som person är du noggrann och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt samt visar gott omdöme vid agerande och beslut. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter samt en god förmåga att lyssna och kommunicera med andra. Du ska vara stresstålig och klara av perioder av arbete med högt tempo.

Mer information och ansökan

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Ann-Charlotte Fager, förvaltningschef vid socialförvaltningen via mail: ann-charlotte.fager@solna.se. Har du problem med din ansökan vänligen kontakta rekrytering@solna.se.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast söndag 21 augusti, 2020.

Intervjuer kommer att ske löpande. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Skicka in din ansökan genom att följa denna länk: Ekonomicontroller


Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer, till personer med funktionsnedsättning eller missbruk samt för till brottsoffer och personer i behov av ekonomiskt stöd. Vi ger råd, stöd och handlägger frågor som rör barn- och ungdom, familjerättsfrågor, psykisk funktionsnedsättning och missbruk, samt frågor som rör brottsoffer och försörjningsstöd. Vi ansvarar även för budget- och hyresrådgivning, skuldsanering, vissa arbetsmarknadsåtgärder, serveringstillstånd samt dödsboanmälningar. Vissa verksamheter bedrivs också tillsammans med andra kommuner och flertalet insatser som erbjuds tillhandahålls av olika entreprenörer.