Ekonomicontroller/budgetansvarig, Solna stad

Budgetansvarig i staden med lägsta skatten och högsta kostnadseffektiviteten.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Stadsledningsförvaltningens uppgift är att biträda kommunstyrelsen med ledning och styrning av övergripande och strategiska frågor. Förvaltningen hanterar bland annat övergripande frågor inom ekonomi, kansli, internservice, kontaktcenter, HR, upphandling, IT, kommunikation samt trygghet och säkerhet.

Tjänsten som ekonomicontroller är organisatoriskt placerad inom stadsledningsförvaltningen. Du rapporterar till stadens ekonomichef. Avdelningen för ekonomi- och verksamhetsstyrning inom stadsledningsförvaltningen har huvudansvaret för stadens ekonomi- och verksamhetsstyrning, kapitalförvaltning, ägarstyrning, redovisning, avtal, inköp, lön m.m.

Vad innebär arbetet?

Vi söker en ekonomicontroller med ansvar för stadens budgetprocess. Du samordnar budgetprocessen för stadens driftbudget och investeringsbudget. Du sammanställer stadens och nämndernas budgetförutsättningar samt följer löpande upp budget, avtal och verksamheter med analyser. Du gör ekonomiska sammanställningar och analyser till planerings- och uppföljningsdokument på egen hand.

Du kommer vid sidan av rollen som budgetansvarig också att arbeta med stadens övergripande ekonomi- och verksamhetsstyrning i form av analyser och uppföljningar av staden och samtliga nämnder.  I den rollen ingår att, tillsammans med stadens ekonomichef och övriga controllers, utveckla stadens övergripande ekonomistyrning med planerings- och uppföljningsprocesser m.m.

Solna stad använder Stratsys och QlikView för ekonomi- och verksamhetsstyrning samt ekonomisystemet Raindance. En god förmåga i dessa eller snarlika verktyg är meriterande. Även en god förmåga att modulera och analysera stora datamängder värdesätts i denna tjänst. Du kommer att, tillsammans med kollegor, driva utveckling av stadens och koncernens styr- och uppföljningsprocesser inklusive att utveckla applikationer i ovan beslutsstöd och analysverktyg.

Vem söker vi?

Du har relevant högskoleutbildning med goda kunskaper inom ekonomiprocesser. Du har minst ett par års arbetslivserfarenhet från kvalificerat controllerarbete som exempelvis ekonom/controller i kommun/offentlig sektor. Du är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift. Du har en god analysförmåga och gillar att arbeta med siffror och ord. Du är skicklig i att arbeta i en samordnande roll med komplexa sifferunderlag i adekvata verksamhetssystem.

För att trivas i denna roll är det viktigt att du har lätt för att ha en god dialog och kommunicera med ekonomer och chefer. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt samt visar gott omdöme vid agerande och beslut.

Du erbjuds

Är du rätt person för oss erbjuds du en central controllerroll inom en modern kommunal verksamhet i en stark tillväxtkommun med fokus på ekonomistyrning och effektiva verksamheter. Då urvalet sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan redan idag.

Ansökan

Ansök senast 2018-04-07. Du är välkommen att söka här. 

Kontaktperson

Ekonomichef Christer Lindberg. E-post: christer.lindberg@solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram