Ekonomicontroller, Solna stad

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom. Stadsledningsförvaltningens uppgift är att biträda kommunstyrelsen med ledning och styrning av övergripande och strategiska frågor. 

Om arbetsplatsen

Tjänsten som ekonomicontroller är organisatoriskt placerad inom stadsledningsförvaltningen. Du rapporterar till stadens ekonomichef. Avdelningen för ekonomi- och verksamhetsstyrning inom stadsledningsförvaltningen har huvudansvaret för stadens ekonomi- och verksamhetsstyrning, kapitalförvaltning samt ägarstyrning m.m.

Vad innebär arbetet?

Vi söker en ekonomicontroller med huvudansvar för budget och uppföljning av kommunstyrelsen, kommunfullmäktige och stadsledningsförvaltningen. Du samordnar budgetprocessen för kommunstyrelsen med ingående stadsledningsförvaltning och följer upp budget, avtal och verksamheter med analyser. Du gör ekonomiska sammanställningar och analyser till planerings- och uppföljningsdokument på egen hand och tillsammans med verksamhetschefer. Du är huvudskribent för dessa delar i kommunstyrelsens verksamhetsplaner, delårsrapporter och årsredovisning m.m.

Du kommer vid sidan av rollen som ekonomicontroller också att arbeta med stadens övergripande ekonomi- och verksamhetsstyrning i form av analyser och uppföljningar av staden och samtliga nämnder. I den rollen ingår att, tillsammans med stadens ekonomichef och övriga controllers, utveckla stadens övergripande ekonomistyrning med planerings- och uppföljningsprocesser m.m.

Solna stad använder Stratsys och QlikView för ekonomi- och verksamhetsstyrning samt ekonomisystemet Raindance. En god förmåga i dessa eller snarlika verktyg är meriterande. Du kommer att tillsammans med kollegor driva utveckling av stadens styr- och uppföljningsprocesser inklusive att utveckla applikationer i ovan beslutsstöd och analysverktyg.

I arbetet ingår även att samordna stadens allokering av gemensamma kostnader samt att ha ett övergripande ansvar för redovisningen av stadsledningsförvaltningens kostnader och intäkter.

Vem söker vi?

Du har relevant högskoleutbildning, minst ett par års arbetslivserfarenhet och har exempelvis arbetat som ekonom/controller i kommun/offentlig sektor. Du är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift med en god stilistisk förmåga. Du har en god analysförmåga, gillar att arbeta med siffror och ord samt är skicklig att arbeta med komplexa sifferunderlag i adekvata verksamhetssystem.

Som person är du noggrann och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt samt visar gott omdöme vid agerande och beslut. För att trivas i denna roll är det viktigt att du har lätt för att ha en god dialog och kommunicera med ekonomer och verksamhetschefer.

Du erbjuds

Är du rätt person för oss erbjuds du en controllerroll inom en modern kommunal verksamhet i en stark tillväxtkommun. Då urvalet sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan redan idag.

Ansök senast 2017-03-27. Urval kommer att ske löpande. Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.

Kontaktperson

Ekonomichef Christer Lindberg. E-post: christer.lindberg@solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.