Ekonomicontroller, Strängnäs kommun

Vi söker en kvalificerad ekonomicontroller för stöd till kommunens verksamheter.

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? Vi är en attraktiv tillväxtkommun med 35 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt – nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre!

Ekonomiavdelningen erbjuder stöd och service till kommunens verksamhet och politiken inom områdena redovisning, controlling, finans och inköp, i syfte att säkra en långsiktigt hållbar ekonomi för kommunen. Ekonomiavdelningen har även en styrande och kvalitetssäkrande roll baserat på lagar, policys och riktlinjer samt utvecklar arbetsmetoder och styrdokument för processerna.

Har du flera års erfarenhet som ekonomicontroller? Motiveras du av utveckling och att tillsammans med dina kollegor bidra med dina tidigare erfarenheter och ditt engagemang? Söker du dessutom en ny utmaning? Då är du kanske vår nya ekonomicontroller!

Arbetsbeskrivning

Vi söker en kvalificerad ekonomicontroller för stöd till kommunens verksamheter. Ditt huvudsakliga uppdrag som ekonomicontroller är att medverka i boksluts- och budgetarbete samt ge verksamhetsföreträdare stöd vid budgetering, uppföljnings- och prognosarbete. I ditt arbete ingår även att göra utredningar och skriva rapporter, samt utveckla resursfördelningsmodeller och ekonomiprocesser. Du arbetar som internkonsult med ansvar att ge råd och stöd i ekonomifrågor. Du arbetar nära verksamheten och övriga ekonomer, och ser det som en självklarhet för att skapa ett gott samarbete och utveckla verksamheten. Du rapporterar till ekonomichef.

Vem är du?

Vi söker dig som har en universitet- eller högskoleutbildning inom ekonomi, och flerårig erfarenhet som ekonomicontroller. Du har god kunskap i Office-paketet, och mycket goda kunskaper i Excel. Du är van vid att arbeta i en verksamhetsnära roll. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du även har tidigare erfarenhet inom utveckling av resursfördelningsmodeller och utveckling kring rutiner och processer för en effektiv ekonomihantering. Tidigare erfarenhet av arbete i kommunal verksamhet, och ekonomistyrning inom vård och omsorg eller utbildning är meriterande.

Din personlighet är viktig för oss

Vi värdesätter social kompetens och mycket god kommunikativ förmåga. Som person har du en tydlig analytisk förmåga och ett stort personligt engagemang och vilja att bidra till avdelningens utveckling. Du tar gärna ett stort ansvar och är service- och samarbetsorienterad. Du uttrycker dig väl i såväl tal som skrift.

Strängnäs kommun strävar efter mångfald ur alla aspekter.

Information om tjänsten

I denna rekrytering samarbetar Strängnäs kommun med Experis AB. För mer information om tjänsten är du hjärtligt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Anneli Wallin på 072-4537654 eller anneli.wallin@se.experis.com.

Ansökan

Du söker tjänsten genom att registrera ditt uppdaterade CV och ett personligt brev via en digital ansökan, klicka här.

Sök redan idag då urval sker löpande, dock senast 19/8 2018.

Varmt välkommen med din ansökan!

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram