Ekonomicontroller till Söderåsstaden, Åstorps kommun

Är du redo för att anta en spännande utmaning? Nu söker vi en kommunövergripande ekonomicontroller.

 

 

Är du redo för att anta en spännande utmaning? Vill du ha ett brett och utvecklande arbete i en inspirerande miljö? Vill du arbeta i nära samarbete med en ung och driven ekonomichef? Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Åstorps kommun.

Arbetsbeskrivning

I din roll som ekonomicontroller på Åstorps kommun tillhör du den centrala ekonomiavdelningen som består av åtta personer. Avdelningen ansvarar för övergripande ekonomiska frågor och processer och är en stödfunktion till övriga förvaltningar och den politiska organisationen i kommunen. Avdelningen är inne i en spännande utvecklingsfas, där det pågår ett intensivt arbete med att utveckla arbetssätt och processer.

Då nuvarande medarbetare har fått ett nytt uppdrag inom kommunkoncernen söker Åstorps kommun en efterträdare som kan ta vid. Som ekonomicontroller arbetar du i nära samarbete med kommunens ekonomichef och du erbjuds ett utmanande och utvecklande uppdrag. För rätt person kommer det att finnas utvecklingsmöjligheter i tjänsten.

Som ekonomicontroller ansvarar du för att Åstorps kommuns redovisning sker enligt legala krav, normbildning och praxis. Du ansvarar för att upprätta delårs- och årsbokslut och årsredovisning för kommunen och kommunkoncernen. Du driver och utvecklar kommunövergripande redovisningsfrågor och ansvarar för moms- och skattefrågor. I din roll kommer du bli involverad i samtliga ekonomiska processer utifrån en kommunövergripande nivå och du kommer arbete med att säkerställa ekonomisk data och kvalificerat analysunderlag. Systemansvar för kommunens ledningssystem och ekonomisystem ingår i uppdraget.

Vidare innebär tjänsten budgetarbete, finansfrågor, kvalitetssäkring och leverans av statistik och nyckeltal samt övrigt utrednings- och analysarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig med civilekonomexamen och minst tre års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har mycket goda kunskaper i redovisning och ekonomistyrning. Vidare är du bra på att hantera olika ekonomi- och verksamhetssystem och har goda kunskaper i Excel.

Som person är du trygg i dig själv, positiv och driven. Du har en god förmåga att se både detaljerna och helheten. Du är noggrann och strukturerad samt har en mycket god analytisk förmåga. Vidare är du resultatorienterad och har ett proaktivt förhållningssätt.

Tjänsten kräver att du som person är professionell och lugn med god prioriteringsförmåga då arbetstempot periodvis är högt. Du uttrycker dig väl i såväl tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för rollen.

Anställningsvillkor

Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

 Ansökan

Sista ansökningsdag 2017-08-27. Referensnummer A701607. Du är välkommen att söka genom en digital ansökan här.

Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka din ansökan!

Kontakt

Magdalena Stajcic, Ekonomichef, 042- 640 16

Nås för frågor från och med den 7 augusti.

Fackliga företrädare nås via kommunens växel 042- 640 00

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram