Ekonomicontroller till Strängnäs kommun

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? Vi är en attraktiv tillväxtkommun med 35 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt – nu och i framtiden.

Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet, vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter.

Tillsammans gör vi varandra bättre!

Ekonomiavdelningen erbjuder stöd och service till kommunens verksamhet och politiken inom områdena redovisning, controlling, finans och inköp, i syfte att säkra en långsiktigt hållbar ekonomi för kommunen. Ekonomiavdelningen har även en styrande och kvalitetssäkrande roll baserat på lagar, policys och riktlinjer samt utvecklar arbetsmetoder och styrdokument för processerna.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en ekonomicontroller för stöd till kommunens verksamheter. Som ekonomicontroller kommer dina arbetsuppgifter huvudsakligen handla om att medverka i boksluts- och budgetarbete samt ge verksamhetsföreträdare stöd vid budgetering, uppföljnings- och prognosarbete. I ditt arbete ingår också att göra utredningar och skriva rapporter samt utveckla resursfördelningsmodeller och ekonomiprocesser. Du arbetar som internkonsult och ger råd och stöd i ekonomifrågor samt medverkar vid informationstillfällen och utbildningar. Du kommer att ha mycket kontakt med verksamheten och ett nära samarbete med övriga ekonomer.

Kvalifikationer

Krav:
– Ekonomexamen på högskolenivå
– Några års erfarenhet av arbete som ekonomicontroller
– Du behärskar Office-paketet och har mycket goda kunskaper i Excel.

Meriterande med tidigare erfarenhet av:
– arbete i kommunal verksamhet
– utveckling av resursfördelningsmodeller
– utvecklingsarbete kring rutiner och processer för en effektiv ekonomihantering
– ekonomistyrning inom vård och omsorg och/eller utbildning.

Dina egenskaper:
– Analytisk, strukturerad och ansvarsfull
– Mycket god förmåga att förmedla budskap muntligt och skriftligt
– Service- och samarbetsorienterad
– Vilja att bidra till avdelningens utveckling och du ser utmaningen i en tempofylld arbetssituation med höga målsättningar.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper .

Strängnäs kommun strävar efter mångfald ur alla aspekter.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Sista ansökningsdatum 2018-06-10. Ange referensnummer: 224/18. Du är välkommen att söka här. 

Kontaktpersoner

Per Malmquist
Ekonomichef
tel. 0152 29348

Fackliga företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tel. 0152-291 00