Ekonomidirektör/Biträdande Stadsdirektör

Du ska med mod och handlingskraft vilja vara med om att utveckla Landskrona stad.

Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök.
I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas.
Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Vi söker Ekonomidirektör som även är Bitr. Stadsdirektör som med mod och handlingskraft vill vara med att utveckla Landskrona stad. Som Ekonomidirektör står du både för ekonomisk stabilitet och utvecklingsdriv som Bitr. Stadsdirektör säkerställer du och skapar förutsättning för att de verksamheter som rapporterar till dig fungerar på bästa sätt för att nå sina mål. Du ska tillsammans med övriga koncernledningen och alla duktiga medarbetare utveckla Landskrona som plats och aktör i regionen och utveckla den kommunala organisationen och våra välfärdstjänster.

Arbetsuppgifter

Landskrona stad är inne i förändringsfas med många stora utmaningar som följd. En av dessa är att skapa en hållbar ekonomisk utveckling med stort fokus på effektiviseringar och prioriteringar. Ekonomidirektören har en nyckelroll i att löpande arbeta strategiskt med vår styrning- och verksamhetsutveckling, långsiktiga utbyggnad, investeringar, kostnadseffektivisering och hur vi använder skattekronan på bästa sätt med bibehållen kvalitet är centralt.

Som Ekonomidirektör/Bitr. Stadsdirektör ansvarar du för att skapa förutsättningar för att verksamheten styrs och utvecklas utifrån de uppsatta målen och du rapporterar till Stadsdirektören.

Du vill driva en modern och proaktiv styr- och ledningsfunktion som stödjer stadens utveckling och mål på ett effektivt sätt oavsett om den bedrivs i förvaltnings- eller bolagsform. Du är intresserad av omvärldsbevakning inom ekonomiområdet och samhällsutvecklingen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har mångårig erfarenhet av verksamhetsstyrning och verksamhetsutveckling utifrån ett strategiskt perspektiv. Du har jobbat operativt med ekonomiska frågor och du har akademisk examen med inriktning mot företagsekonomi eller annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Du är kommunikativ och har en pedagogisk förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

För att lyckas i rollen behöver du ett ekonomiskt och affärsmässigt tänk och mycket god förmåga att skapa förtroende hos den politiska ledningen och stadens chefer. Du måste ha kunskap och förståelse för arbete inom en politiskt styrd organisation samt en stark vilja att bidra till stadens tillväxt och välfärd.

Uppdraget kräver också god förmåga att analysera komplexa underlag och föreslå strategier utifrån stadens uppdrag, organisation och samhällsutveckling.

Erfarenhet krävs

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

 Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här.  Referensnummer är C25549. Ansök senast 2019-03-25.

Kontakta gärna Chefsrekryterare Malin Olsson, 070-947 00 14 om du har några frågor. Det går bra att bifoga CV samt personligt brev via vårt rekryteringssystem alternativt maila din ansökan till malin.e.olsson@landskrona.se.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling och dina personuppgifter hanteras enligt personuppgiftslagen.

Kontaktperson

Malin Olsson, Chefsrekryterare, 070-947 00 14.

Övrigt

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram