Ekonomihandläggare till Sala kommun

Sala kommuns ekonomikontor söker en ekonomihandläggare.

Sala kommun har 2 000 medarbetare som varje dag levererar samhällstjänster till 22 000 kommuninvånare. En långsiktig ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling är den naturliga utgångspunkten för alla våra verksamheter i en kommun som växer och som ska präglas av livskraft i hela kommunen.

Ekonomifunktionen i Sala kommun är samlad i ett centralt ekonomikontor som även innefattar upphandlingsverksamheten och som består av 18 medarbetare. Vi söker nu i första hand en ekonom med erfarenhet ifrån offentlig verksamhet.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett team på två personer som ansvarar för kassaredovisning, momsredovisning samt avstämningar av kund- och leverantörsreskontra. Tjänsten innehåller även projektredovisning, viss systemförvaltning av ekonomisystemet samt administration av de stiftelser som kommunen har i uppdrag att hantera.

Kvalifikationer

Du har eftergymnasial utbildning i ekonomi med goda kunskaper i redovisning, eller annan utbildning och/eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. För att du ska lyckas i din roll är det viktigt att du är positiv och ser möjligheter där andra ser problem. Du är inte rädd för att ta initiativ och använder din analytiska förmåga till att stötta organisationen och bidra till utveckling. Som person är du resultat- och lösningsorienterad och besitter mycket god förmåga att planera och prioritera i ditt arbete. Du behöver vara noggrann och nyfiken på nya utmaningar. Tjänsten innehåller framtagande och kommunikation av rapporter som exempelvis likviditetsprognoser vilket ställer krav på din pedagogiska förmåga.

Goda kunskaper i Office är ett krav. Du förutsätts behärska svenska flytande i både tal och skrift. Erfarenhet från kommunal verksamhet samt kunskaper i Visma Enterprise Affärslösningar med delsystemen RoR, IoF och BoP är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Tillsvidare/Heltid. Individuell lönesättning. Tillträde enligt överenskommelse, där provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 10 juni 2018. Du är välkommen att söka här. 
Anställningsprocessen sker löpande och tjänsten kan därmed vara tillsatt innan ansökningstiden gått ut.

Upplysningar

Vill du veta mer om tjänsten kontakta HR-konsult Johanna Sundlöf via telefon, 0224-747248 eller via mail, johanna.sundlof@sala.se

Facklig kontakt
Vision: Thomas Roberg, thomas.roberg@sala.se

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram