Ekonomistrateg

Välkommen till Danderyds kommun! Här möter vi invånarnas behov genom hela livet. Vi kombinerar den moderna trädgårdsstaden med en hållbar stadsmiljö. Vi är ca 1550 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyds kommun ska bli Sveriges bästa kommun att leva, bo och verka i enligt kommunens nya vision. Vill du vara med på vår resa?

Nu söker vi en ekonomistrateg till oss på kommunledningskontoret! Vi på ekonomiavdelningen är en härlig blandning av kompetenta medarbetare i olika åldrar. Vi arbetar bland annat med upphandling, redovisning och verksamhetsstyrning. Vi söker dig som vill vara med på vår resa att reformera ekonomiprocesserna och nå god ekonomisk hushållning. Vi har god stämning på jobbet, tänker helhet, samarbete och vi har en vilja att hjälpa varandra för att nå våra mål.

Arbetsuppgifter

Som ekonomistrateg rapporterar du till ekonomichefen och arbetar nära kommunledningen, controllers samt ekonomer på förvaltningarna. Rollen som ekonomistrategi innebär att fungera som processledare för att bland annat skapa, underhålla och utveckla processer på kommunövergripande nivå. Vidare kommer du som ekonomistrateg att leda och driva egna kvalificerade utredningar. Du kommer arbeta med utveckling av investeringsprocessen i kommunen vilket bland annat innebär att utveckla beslutsunderlagen i investeringsärenden, tydliggöra rollerna och ansvara för investeringsprocessen. För att fungera i rollen behöver du vara en van relationsbyggare och trivas med att samarbeta och ha många kontaktytor i organisationen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • Har kandidatexamen inom ekonomi
 • Har minst fem års erfarenhet att arbeta som ekonom inom offentlig sektor
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • Har erfarenhet kring investeringsprocesser
 • Erfarenhet av att leda projekt och uppdrag från start till mål och förankra dessa i organisationen.
 • Är van att producera och presentera dokument samt att använda digitala arbetsredskap.
 • Är intresserad av att lära och förstå verksamheterna

Meriterande:

 • Arbetat med breda ekonomistyrningsfrågor
 • Arbetat med ekonomi för kommunägda bolag
 • Arbetat med fastighetstrategier
 • Kunskap om ärendeberedning i en kommunal organisation
 • Arbetat med ekonomi i kommun
 • Erfarenhet från politisk styrd organisation

Vi söker dig som är utvecklingsorienterad,driven och analytisk. Du är en processledare med ekonomisk kompetens som är en van relationsbyggare och trivs med att samarbeta samt ha många kontaktytor i kommunen.

Om oss

Vi sitter i natursköna Djursholms Slott!Hit kan du lätt ta dig med en härlig båttur eller snabbt och enkelt med kollektivtrafik med både buss och Roslagsbanan. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen då urval kommer ske löpande.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Erfarenhet krävs.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Sista ansökningsdag är 2020-08-31.

Arbetsgivarens referensnummer, A967896.

Kontaktpersoner

Jonas Vehmonen, Jonas.Vehmonen@danderyd.se

Björn Wallgren, Ekonomichef, 08-568 910 03, Bjorn.Wallgren@danderyd.se

Fackliga företrädare

Facklig företrädare nås via kommunens växel, 08-56891000.


Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.