Ekonomistrateg, Pajala kommun

Vill du vara med och bidra till Pajala kommuns gemensamma processer inom ekonomistyrning?

Du ansvarar för att leda, utveckla och samordna dessa processer i nära samarbete med kommunledningen. I rollen som ekonomistrateg arbetar du självständigt och driver frågor inom ekonomiområdet. Du kommer vara en del av kommunens HR- och ekonomiavdelning vilken leds av en avdelningschef.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder en utvecklande och stimulerande roll med stort eget ansvar. I rollen som ekonomistrateg arbetar du på en strategisk och övergripande nivå med att skapa hållbara strukturer och processer. Du ansvarar för att driva förändringsprocesser, att omvärldsbevaka och att företräda kommunen i olika samarbeten och nätverk. Du genomför egna utredningar samt håller föredragningar av ekonomiska frågor i olika sammanhang. Tjänsten innehåller både strategiska och operativa arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ekonomisk examen från högskola/universitet. Du har flera års erfarenhet av arbete med ekonomifrågor, gärna inom offentlig verksamhet. Du bör ha ett konsultativt förhållningssätt med strategisk och analytisk förmåga. Som person är du också initiativtagande, strukturerad och tydlig i din kommunikation, både i tal och skrift. För oss är det viktigt med erfarenhetsutbyte och god samarbetsförmåga även om det också förutsätts att du arbetar självständigt. Erfarenhet av arbete med inköp och upphandling är meriterande.

Anställningsform

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-10-29. Ange referens: 89/17. Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här. 

Kontaktpersoner

Personalchef Elin Niemi, 0978-12036
Ekonom Ann-Gerd Ylipää, 0978-122 17

Fackliga kontaktpersoner
VISION Sixten Olli, 0978-120 62
Ekonom Ann-Gerd Ylipää, 0978-122 17