Ekonomistrateg

Vi erbjuder en utvecklande och stimulerande roll där du får ta stort eget ansvar!

Vill du arbeta i en växande kommun med stark demografisk utveckling och som ligger i framkant inom ekonomi och verksamhetsstyrning? Vi söker nu en ekonomistrateg med erfarenhet av och intresse för ekonomistyrning och strategiskt arbete.

Som ekonomistrateg arbetar du självständigt och driver kvalificerade ekonomifrågor inom området samtidigt som du ingår i ett större sammanhang och arbetar med kommunens budget- och uppföljningsprocess. Din tjänst är placerad direkt under ekonomidirektören på avdelningen Ekonomi och kvalitet vid Kommunledningskontoret (KLK). Ekonomi och kvalitet har ett övergripande uppdrag att stödja kommunstyrelsen i arbetet med att styra, leda och utveckla kommunens strategiska arbete avseende kvalitet och ekonomistyrning. Vi är tio personer på enheten.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder en utvecklande och stimulerande roll där du får ta stort eget ansvar. Du har tillsammans med fyra andra ekonomistrateger ett ansvar att leda, utveckla och samordna ekonomistyrningen i kommunkoncernen och att delta aktivt i utvecklingsprojekt inom ekonomiområdet.

Du arbetar på en strategisk och övergripande nivå med att skapa hållbara strukturer och processer. Du ansvarar för att driva förändringsprocesser, att omvärldsbevaka och att företräda kommunledningskontoret i olika samarbeten och nätverk, internt och externt. I uppdraget ingår att identifiera behov, förankra, driva och följa upp ekonomi och verksamhet. Du håller samman kommunens ekonomi och arbetsprocessen med den ekonomiska planeringen.

Du genomför egna utredningar, stöttar projekt och verksamheter och du ansvarar för att alla ärenden som går till kommunstyrelsen är analyserade och säkerställda ur ett ekonomiskt perspektiv. Tillsammans med andra representanter från KLK har du regelbundna uppföljningsdialoger med ledningen för några utvalda förvaltningar och du stödjer dessa förvaltningar i ekonomi- och styrningsfrågor.

Utifrån din och gruppens kompetenser kommer din roll och ditt ansvar att formas. Vi har god stämning på jobbet, tänker helhet och samarbete och vi har en vilja att hjälpa varandra för att nå våra mål.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst en kandidatexamen i ekonomi och vi förutsätter att du har minst tre års erfarenhet av arbete med breda ekonomistyrningsfrågor. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av arbete med årsredovisning och budget. Vi tror också att erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från en större organisation är värdefull för att lyckas i rollen. Har du också erfarenhet från politiskt styrd/offentlig organisation så är det starkt meriterande.

Du har goda kunskaper inom IT/Officepaketet, i synnerhet Excel, och goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina kunskaper och erfarenheter och värdesätter analytisk förmåga och förmåga att sätta ekonomifrågorna i sitt sammanhang. Du är van att självständigt driva olika frågor och projekt.

Arbetsuppgifterna kräver att du kan växla mellan självständigt arbete och samarbete och eftersom arbetet bygger mycket på dialog och samverkan är det viktigt att du har förmåga att bygga och upprätthålla goda professionella relationer.

Du har ett stort eget driv, tar egna initiativ och är samtidigt uthållig och slutför dina uppgifter. Det viktigt att du känner dig bekväm med att hålla presentationer och att du har en förmåga att förstå komplexa sammanhang och att göra det svåra enkelt. Du är pedagogisk både skriftligt, muntligt och visuellt.

Kontakt och information om tjänsten

Nabil Mouchi, Tf. ekonomidirektör & finanschef 016-710 50 26

Åsa Sollén, Rekryteringskonsult 016-710 28 13 asa.sollen@eskilstuna.se

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Referensnummer är 8949. Tillträde till tjänsten är 2019-08-01. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Välkommen in med din ansökan!

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram