Ekonom/Systemförvaltare, Ekerö kommun

Ta chansen att bli en del av Ekerös spännande utveckling!

EKERÖ KOMMUN är en växande småstad 1 mil från Stockholms innerstad. I en nära framtid, och när ”Förbifart Stockholm” är klar, kommer Ekerö att vara länets mest attraktiva kommun att bo och verka i. Utöver lugnet, naturen och närheten till stadspulsen så erbjuder Ekerö en professionell kommunal organisation med korta beslutsvägar och en stark drivkraft att ”ständigt göra allt lite bättre”. Vill du jobba i småstaden intill storstaden? Ta chansen att bli en del av Ekerös spännande utveckling!

EKONOMIENHETEN med 14 medarbetare är en del av kommunledningskontoret. Kommunens bruttoomsättning är 1,7 mdkr och investeringsprogrammet omfattande. I kommunkoncernen ingår det helägda bostadsbolaget. I enheten ser vi en styrka i att vi är olika som personer och kan skilda saker. Vi har gemensamma mål för utveckling och samarbete är en självklarhet parallellt med individuellt ansvarstagande.

Arbetsbeskrivning

Är du ekonom eller systemvetare med ett stort intresse för hur ekonomisystemet fungerar som nav i kommunens ekonomiprocesser och som en förutsättning för god redovisning? Är du dessutom lyhörd för hur verksamhetens behov samtidigt som du kan boxa in det behovet i ett fyrkantigt ekonomisystem, där du förstår grundläggande formella krav? Ja, då är du vår ekonom och systemförvaltare för ekonomisystemet. Ekerö kommun har för närvarande ekonomsystem Raindance.

Du ansvarar för det löpande arbetet med ekonomisystemet som helhet och portalerna. Exempelvis systemuppgraderingar, problemlösning, kontakt med leverantören, dialog med systemförvaltare till försystem, behörighetsadministration och uppsättning av samband och förutsättningar i systemet. Du kan de olika reskontrorna, filhantering och följa upp loggarna. Du tar initiativ och genomför i samarbete med kollegorna, förbättringsarbete för att effektivisiera och automatisera ekonomisystemets olika moduler.

I din roll ska du kunna genomföra månatlig bokslutsstängning och i övriga vanligt förekommande uppgifter på en ekonomienhet. Bland annat göra viss löpande bokföring, söka ut uppgifter ur systemet som efterfrågas och göra sammanfattande uppföljning av kommunens investeringar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är ekonom eller systemvetare och som kan röra dig fritt inom båda områdena ekonomi och IT. Du kan och förstår hur ett ekonomisystem fungerar utifrån ett redovisningstekniskt perspektiv. Du ska ha intresse i och kompetens att utifrån konstruktionen av ekonomisystemet se hur det stödjer ekonomi- och verksamhetsprocesser i organisationen.

Du är analytiskt och jobbar på ett strukturerat sätt. Du är van vid att ta initiativ, är serviceinriktad, ser till helhetsperspektivet och kan göra avvägningar mellan vad organisationen efterfrågar och bästa lösning för helheten där hänsyn tas till struktur och vad lagar och förordningar styr. Vi värdesätter en god pedagogiskt förmåga och att du kan jobba självständigt men även gillar samarbete med kollegor.

Du har universitets-/högskoleutbildning motsvarande civilekonom eller systemvetare. Du har även skaffat dig kunskaper eller praktisk erfarenhet inom det område där du inte har en högskoleutbildning. Du har minst 3 års arbetslivserfarenhet som systemförvaltare av ett mer omfattande ekonomisystem eller från redovisning i offentlig myndighet eller ett större företag.

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse, intervjuer och urval kommer att påbörjas under ansökningsperioden.

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidare

Ekerö kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare och en arbetsplats för alla utifrån de behov av kompetens som verksamheten ställer.

Vi erbjuder friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och har rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Ekerö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Ansökan

Du ansöker senast 2018-01-02.Ref: 346-346/2017. Du är välkommen att söka här.

Kontaktpersoner

Katinka Madsen
Ekonomichef
08-124 571 81

Agneta Josefsson
Civilekonomerna
08-124 571 23

Hans Bärlin
Jusek
08-12457100

Välkommen med din ansökan!

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram