Enhetschef Ekonomi Hälso- och sjukvårdsnämnderna (HSN)

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård?

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? På Koncernkontoret är vi drygt 1300 medarbetare som varje dag är med och gör skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare. Våra avdelningar arbetar med frågor som rör hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling, folkhälsa, mänskliga rättigheter, miljö, kommunikation, ekonomi, HR, inköp och IT.

Vad kan vi erbjuda dig?

Som Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa. Läs om våra förmåner på http://www.vgregion.se/sv/Vastra-Gotalandsregionen/startsida/NY-jobbsida/Medarbetarsidan/

Beskrivning

Avdelning ekonomi Koncernkontoret består av tre enheter och har 44 medarbetare på sex orter i regionen. Den enhet vi nu söker chef till jobbar med de fem hälso- och sjukvårdsnämnderna och där bidrar vi med ekonomikompetens i förhandlingar med sjukhusen och privata vårdgivare rörande finansiering och ersättning av de tjänster de producerar. Den andra enheten jobbar med inriktning på Hälso- och sjukvårdsstyrelsen, HSS, och ger ekonomikompetens inom de satsningar som finansieras härifrån t.ex. finansieringen av vårdvalen, läkemedel och tillgänglighet. Den tredje enheten stöttar med ekonomikompetens inom regionalutveckling inkluderat kollektivtrafik och kultur. Förutom arbetet i de tre enheterna ligger ekonomiska hanteringen av Regionstyrelsens förvaltning, RS i avdelningens uppdrag. Ca 48 miljarder passerar oss för att finansiera såväl sjukvård och kollektivtrafik för 17 % av Sveriges befolkning som regionalutveckling och kultur inom Västra Götalandsregionen.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du arbetsmiljö-, personal-, verksamhets-, och ekonomiskt ansvar för enhetens 15 medarbetare. Du arbetar i ett nära samarbete med de två andra enhetscheferna med att utveckla och effektivisera arbetet inom hela avdelningen. Ditt chefsansvar innebär att ha ett helhetsperspektiv över redovisning, budget och uppföljning för de fem Hälso- och sjukvårdsnämnderna. Du har också övergripande ansvar för ekonomisidan av de fem hälso- och sjukvårdsnämndernas verksamhetsområden vilket bland annat innebär beställning av sjukvård för regionens sjukhus, beställning för Habilitering och Hälsa, Beställd Primärvård samt Privata Vårdgivare.

Vilka kvalifikationer ska du ha?

Vi söker dig som har akademisk examen inom ekonomi eller liknande. Du har flera års erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet och gärna inom politiskt styrd organisation. Det är starkt meriterande om du har tidigare chefs- eller ledarerfarenhet. Som enhetschef för du en kontinuerlig dialog med Hälso- och sjukvårdsstaben rörande arbetet med nämnderna och detta ställer höga krav på din förmåga att kommunicera på ett korrekt och tydligt sätt.

Vem är du?

I teamet finns mycket kunskap och många seniora medarbetare, placerade på flera olika orter i västra götalandsregionen. Ledarskapet som krävs i den här tjänsten blir därför av strategisk och coachande karaktär samt att du har förmågan att skapa delaktighet och en känsla av att vara närvarande för medarbetarna trots fysiskt avstånd.

Som person tror vi att du är inlyssnande, inkluderande och engagerande. Du bygger ditt ledarskap på tanken att alla ska bidra och du har en förmåga att lyfta medarbetarna, låta dem växa och ha tillit till deras egen förmåga, detta ställer krav på dig som chef att vara trygg i din chefsroll.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

Tillsammans gör vi varandra framgångsrika. Vi lyssnar in. Vi lyssnar av. Feedback bidrar till vår utveckling.

Resor ingår i tjänsten då du har medarbetare på olika orter.

Anställningsform

Tillsvidareanställning. Heltid. Med tillträde snarast.

Anmälan

Sista ansökningsdag 2017-03-20. Referensnummer 2017/1791. Du är välkommen att göra en digital ansökan här.

Facklig företrädare

Vision: Sune Olsson, 0700-82 27 73

SACO: Stig Roos, 0702-55 49 19

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram